A zöldbabfőzelék elkészítését azzal kezdjük, hogy az olajon megpirítjuk a finomra vágott hagymát, majd rádobjuk az aprított fokhagymát, amit szintén kicsit megpirítunk.
Ezután felöntjük kb. 100 ml vízzel, és megszórjuk a pirospaprikával, majd ha a víz szinte teljesen elfőtt, hozzáadjuk a zöldbabot. Felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, sózzuk, borsozzuk és jöhet bele a babérlevél.
Ha a zöldbab már megpuhult, akkor a lisztet csomómentesre keverjük a tejföllel és kb. 200 ml vízzel, és folyamatos kevergetés közben a zöldbabhoz öntjük a tejföllel együtt. Ha nem elég savanykás, akkor pár csepp citromlével savanyíthatjuk.
Zöldbabfőzelék
A zöldbabfőzelék egy igazi klasszikus a főzelékek mezőnyében, és nálunk a szerkesztőségben mindig nagy az öröm, amikor ez az ebéd. Egyétek fasírttal, pörivel, vagy akár bundás kenyérrel! :)
A zöldbabfőzelék egyszerű, könnyed, mégis elképesztően otthonos. Legyen szó friss, roppanós nyári zöldbabról vagy fagyasztott változatról, a főzelék gyorsan elkészül, és hozza azt a tejfölösen lágy, enyhén fokhagymás ízvilágot, amit mindannyian ismerünk. A recept azok közé tartozik, amelyekben a kevesebb több: néhány jó minőségű alapanyag bőven elég, hogy egy nagy tányér, kanalazhatóan krémes főzelék kerüljön az asztalra.
Hozzávalók
Elkészítés
A zöldbabfőzelék elkészítését azzal kezdjük, hogy az olajon megpirítjuk a finomra vágott hagymát, majd rádobjuk az aprított fokhagymát, amit szintén kicsit megpirítunk.
Ezután felöntjük kb. 100 ml vízzel, és megszórjuk a pirospaprikával, majd ha a víz szinte teljesen elfőtt, hozzáadjuk a zöldbabot. Felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, sózzuk, borsozzuk és jöhet bele a babérlevél.
Ha a zöldbab már megpuhult, akkor a lisztet csomómentesre keverjük a tejföllel és kb. 200 ml vízzel, és folyamatos kevergetés közben a zöldbabhoz öntjük a tejföllel együtt. Ha nem elég savanykás, akkor pár csepp citromlével savanyíthatjuk.

A modern verzió annyival könnyedebb, hogy finom, világos habarás sűríti, így nem nehéz, mégis szépen bevonja a zöldbabot. Ráadásul szinte bármilyen feltéttel működik — a ropogós virslitől a fasírtig, vagy akár egy egyszerű tükörtojásig. Ez az a főzelék, amit egy fáradt hétköznapon is örömmel összedob az ember.
Vörös, zöld, fekete – a bab jöhet minden színben! A vörösbab, a feketebab és a zöldbab főzelékként elkészítve egyaránt ízletes és izgalmas végeredményt ad. A zöldbabfőzelék recept után próbáld ki ezeket a babos finomságokat is:
Mexikói feketebab-főzelék avokádós marhahúsroláddal
Ha tetszett a zöldbabfőzelék receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!



