Hozzávalók
A főzelékhez
- 4 ek étolaj
- 1 fej vöröshagyma (120 g/fej)
- só
- 2 ek sűrített paradicsom
- ½ tk füstölt paprika
- ½ tk őrölt kömény
- 1 tk oregánó
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 konzerv feketebab (400 g-os kiszerelés)
- 2 tk finomliszt
- 2 ek növényi alapú tejföl-alternatíva
A húsroládhoz
- 1 db avokádó
- 400 g darált marhahús
- 3 szál friss koriander
- só, bors
- ½ db lime héja
- 2 ek étolaj a sütéshez
A tálaláshoz
- 2 marék tortillachips
- ½ fej lila hagyma (100 g/fej)
- ½ db lime
- 2 szál koriander
Mexikói feketebab-főzelék avokádós marhahúsroláddal
Hozzávalók
A főzelékhez
- 4 ek étolaj
- 1 fej vöröshagyma (120 g/fej)
- só
- 2 ek sűrített paradicsom
- ½ tk füstölt paprika
- ½ tk őrölt kömény
- 1 tk oregánó
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 konzerv feketebab (400 g-os kiszerelés)
- 2 tk finomliszt
- 2 ek növényi alapú tejföl-alternatíva
A húsroládhoz
- 1 db avokádó
- 400 g darált marhahús
- 3 szál friss koriander
- só, bors
- ½ db lime héja
- 2 ek étolaj a sütéshez
A tálaláshoz
- 2 marék tortillachips
- ½ fej lila hagyma (100 g/fej)
- ½ db lime
- 2 szál koriander
A feketebab-főzelékkel kezdünk, amihez a finomra vágott hagymát egy lábasban aranybarnára pirítjuk egy kevés olajon. Sózzuk, majd mehet a hagymára a sűrített paradicsom, és azt is odakapatjuk kissé. Rászórjuk a füstölt paprikát, a köményt, az oregánót és a zúzott fokhagymát, majd felöntjük kb. 200 ml vízzel. Elforraljuk a vizet a hagymás alapról, aztán mehet bele a lecsepegtetett bab, a liszt és 150 ml víz is, és az egészet besűrítjük.
Végül mehet a főzelékhez a tejföl-helyettesítő, és kész vagyunk.
A következő lépés a húsrolád elkészítése, amibe rendhagyó módon avokádó kerül, de higgyétek el, iszonyat omlós lesz tőle! Összetörjük az avokádó húsát egy villával. Mehet hozzá a marhahús, az aprított koriander, só, bors és a lime reszelt héja. Összegyúrjuk és kb. 10 db csevapszerű roládot formázunk a masszából. Közepes lángon kevés olajat melegítük egy serpenyőben, és megsütjük a roládokat. (A forgatásnál érdemes vigyázni, mert könnyen széteshet.)
Tányérba szedünk a kész főzelékből, és mehetnek rá a roládok és egy kevés tortillachips. Megszórjuk aprított lila hagymával, végül egy lime-gerezddel és pár levél korianderrel fejezzük be a tálalást.
- Elkészítési idő: 40 perc
Ha tetszett a mexikói feketebab-főzelék avokádós marhahúsroláddal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!