Street Kitchen

Zöldspárgakrémleves

Zöldspárga krémleves

Hozzávalók
1.5 - 2 ek
vaj
1 nagy csokor
medvehagyma (kb. 125 g)
75 dkg
zöldspárga
1.5 tk
0.5 tk
őrölt bors
1 púpozott ek
tejföl
1 púpozott ek
görög joghurt
4 dl
zöldség alaplé
1 ek
frissen facsart citromlé
fekete hagymamag a díszítéshez

Elkészítés

img_9174.jpg

Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat és rádobjuk a nagyobb darabokra vágott medvehagymát és addig fonnyasztjuk, amíg el nem kezdenek barnulni, ekkor turmixgépbe tesszük. A spárgák fejét és fás végét (ezt kidobjuk) letördeljük. A fejeket forrásban lévő vízben 1 percig fűzzük, majd kivesszük őket és pár darab kivételével a turmixgépbe tesszük, lefedjük. A spárgák szárát félbevágjuk és a forrásban lévő vízbe tesszük. Addig főzzük őket, amíg megpuhulnak, majd ezt is a turmixgépbe tesszük. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a tejfölt, joghurtot és 2 dl alaplevet majd alaposan összeturmixoljuk. Fokozatosan kanalanként adagoljuk hozzá a többi alaplevet, addig amíg megfelelő állagot kapunk, majd még egy kicsit turmixolunk rajta. A lábasba visszaöntjük a levest és összemelegítjük ügyelve arra, hogy ne forrjon fel. Hozzáadjuk a citromlevelet és keverünk rajta egy utolsót. A visszamaradt spárgafejekkel, medvehagymával és fekete hagymamaggal díszítjük.

www.streetkitchen.hu

Ugye, hogy nem lehet megunni a spárgát? Annyira rövid a szezon, hogy minden napot ki kell használni. Most készítettünk egy szuper zöldspárga krémlevest, ami nagyon friss és könnyed.

Hozzávalók

1
1.5 - 2 ek
vaj
1 nagy csokor
medvehagyma (kb. 125 g)
75 dkg
zöldspárga
1.5 tk
0.5 tk
őrölt bors
1 púpozott ek
tejföl
1 púpozott ek
görög joghurt
4 dl
zöldség alaplé
1 ek
frissen facsart citromlé
fekete hagymamag a díszítéshez

img_9174.jpg

Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat és rádobjuk a nagyobb darabokra vágott medvehagymát és addig fonnyasztjuk, amíg el nem kezdenek barnulni, ekkor turmixgépbe tesszük. A spárgák fejét és fás végét (ezt kidobjuk) letördeljük. A fejeket forrásban lévő vízben 1 percig fűzzük, majd kivesszük őket és pár darab kivételével a turmixgépbe tesszük, lefedjük. A spárgák szárát félbevágjuk és a forrásban lévő vízbe tesszük. Addig főzzük őket, amíg megpuhulnak, majd ezt is a turmixgépbe tesszük. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a tejfölt, joghurtot és 2 dl alaplevet majd alaposan összeturmixoljuk. Fokozatosan kanalanként adagoljuk hozzá a többi alaplevet, addig amíg megfelelő állagot kapunk, majd még egy kicsit turmixolunk rajta. A lábasba visszaöntjük a levest és összemelegítjük ügyelve arra, hogy ne forrjon fel. Hozzáadjuk a citromlevelet és keverünk rajta egy utolsót. A visszamaradt spárgafejekkel, medvehagymával és fekete hagymamaggal díszítjük.

Ha tetszett a Zöldspárga krémleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept