A tejszínes, medvehagymás csirkemell első lépéseként a csirkemellet kb. 0,5 cm vastag szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd erős hőfokon, oldalanként kb. 20 másodperc alatt körbepirítjuk a forró olajban, és kivesszük.
A medvehagymát egy nagy teljesítményű turmixba vagy smoothie-készítő gépbe tesszük a vízzel, és alaposan lezúzzuk. A tojások sárgájában és egy kevéske tejszínben egy habverő segítségével elkeverjük a keményítőt, majd hozzáadjuk a maradék tejszínt, és a medvehagymás keveréket is.
A csirkemelleket egy hőálló sütőformába rétegezzük, leöntjük a tejszínnel, a tetejét megszórjuk a reszelt sajttal, és betesszük a 200 fokra előmelegített sütőbe kb. 30 percre, hogy a sajt szépen megpiruljon a tetején. Rizzsel tálaljuk.

- Elkészítési idő: 20 perc
- Sütési idő: 30 perc