Hozzávalók
- 750 g krumpli (tisztítva)
- só
- 3 - 4 ek liszt (kb. 50 g)
- 1 db tojás
- 1 csokor friss medvehagyma (100 g)
- őrölt bors
- 3 ek olaj
- 175 g tejföl
- 150 g reszelt sajt
Hozzávalók
- 750 g krumpli (tisztítva)
- só
- 3 - 4 ek liszt (kb. 50 g)
- 1 db tojás
- 1 csokor friss medvehagyma (100 g)
- őrölt bors
- 3 ek olaj
- 175 g tejföl
- 150 g reszelt sajt
A medvehagymás tócsnihoz a megtisztított krumplit nagy lyukú reszelőn lereszeljük egy tálba, megsózzuk, és 10 percre félretesszük, hogy levet eresszen. Kinyomkodjuk a levét, majd hozzákeverjük a lisztet, a tojást és az apróra vágott medvehagymát, borsozzuk, majd az egészet összedolgozzuk.
Olajat melegítünk egy serpenyőben, majd tenyérnyi lepényeket formázunk a masszából, és közepesen erős lángon, oldalanként kb. 3 perc alatt készre sütjük a tócsnikat. Sütés közben érdemes lefedni, hogy a gőzben egész biztos megpuhuljanak a tócsnik. Leitatjuk a felesleges zsiradékot róluk, majd tejföllel és reszelt sajttal tálaljuk.
Elkészítési idő: 30 perc
Ha tetszett ez a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!