A pollo di crema készítésekor az első lépés az, hogy olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát, sózzuk, borsozzuk. Lehúzzuk a tűzről, elkeverjük benne a paradicsompürét és a pirospaprikát, és felöntjük 100-200 ml vízzel. Ha nagyjából elfőtte a vizet, újra felöntjük ugyanennyivel, és ezt addig ismételjük, amíg meg nem puhul a hagyma. Ezután leturmixoljuk az alapot, belerakjuk a kis kockákra vágott csirkét, felöntjük kb. 300-400 ml vízzel, és 10 percet főzzük.
Közben egy edényben elkeverjük a rizst a vízzel és a sóval, és mikróban megpuhítjuk.
A tejfölt egy tálban kikeverjük 1-2 merőkanál szafttal, visszaöntjük a húsra, és ha rottyant egyet, mehet bele a rizs. Ha újra felforrt, elzárjuk, és snidlinggel megszórva tálaljuk.
