Megúszós kaják

Megúszóspollodicrema„rizottó”

Megúszós pollo di crema „rizottó”

Hozzávalók
200 g
rizs
400 ml
víz
3 ek
olaj
1 fej
vöröshagyma
(nagy)
2 gerezd
fokhagyma
só, bors
2 ek
sűrített paradicsom
2 ek
pirospaprika
víz
4 db
csirkecombfilé
3 - 4 ek
tejföl
1 kis csokor
friss snidling
(a díszítéshez)

Elkészítés

A pollo di crema készítésekor az első lépés az, hogy olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát, sózzuk, borsozzuk. Lehúzzuk a tűzről, elkeverjük benne a paradicsompürét és a pirospaprikát, és felöntjük 100-200 ml vízzel. Ha nagyjából elfőtte a vizet, újra felöntjük ugyanennyivel, és ezt addig ismételjük, amíg meg nem puhul a hagyma. Ezután leturmixoljuk az alapot, belerakjuk a kis kockákra vágott csirkét, felöntjük kb. 300-400 ml vízzel, és 10 percet főzzük. 

Közben egy edényben elkeverjük a rizst a vízzel és a sóval, és mikróban megpuhítjuk.

A tejfölt egy tálban kikeverjük 1-2 merőkanál szafttal, visszaöntjük a húsra, és ha rottyant egyet, mehet bele a rizs. Ha újra felforrt, elzárjuk, és snidlinggel megszórva tálaljuk.

rizottó
Megúszós „rizottó”

www.streetkitchen.hu

A pollo di crema tulajdonképpen az olaszok paprikás csirkéje, amit most egy megúszós rizottó verzióban csináltam meg, és zseniális lett!

Hozzávalók

4 főre
200 g
rizs
400 ml
víz
3 ek
olaj
1 fej
vöröshagyma
(nagy)
2 gerezd
fokhagyma
só, bors
2 ek
sűrített paradicsom
2 ek
pirospaprika
víz
4 db
csirkecombfilé
3 - 4 ek
tejföl
1 kis csokor
friss snidling
(a díszítéshez)

A pollo di crema készítésekor az első lépés az, hogy olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát, sózzuk, borsozzuk. Lehúzzuk a tűzről, elkeverjük benne a paradicsompürét és a pirospaprikát, és felöntjük 100-200 ml vízzel. Ha nagyjából elfőtte a vizet, újra felöntjük ugyanennyivel, és ezt addig ismételjük, amíg meg nem puhul a hagyma. Ezután leturmixoljuk az alapot, belerakjuk a kis kockákra vágott csirkét, felöntjük kb. 300-400 ml vízzel, és 10 percet főzzük. 

Közben egy edényben elkeverjük a rizst a vízzel és a sóval, és mikróban megpuhítjuk.

A tejfölt egy tálban kikeverjük 1-2 merőkanál szafttal, visszaöntjük a húsra, és ha rottyant egyet, mehet bele a rizs. Ha újra felforrt, elzárjuk, és snidlinggel megszórva tálaljuk.

rizottó
Megúszós „rizottó”

Ha tetszett a Megúszós pollo di crema „rizottó” receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept