Megúszós kaják

Póréhagymás-csirkéspite

Póréhagymás-csirkés pite

Hozzávalók
1 szál
póréhagyma
200 g
portobello, vargánya vagy csiperkegomba
2 ek
vaj
só, bors
1 kis csokor
metélőhagyma
300 g
csirkemell
1 csapott tk
szárított kakukkfű
2 ek
olívaolaj
1 ek
worcester szósz
1 ek
kacsa- vagy libazsír
1 csipet
fahéj
1 csomag
bolti leveles tészta
(400 g)
1 db
tojás
300 ml
habtejszín

Elkészítés

A téli, bekuckózós napokon a finom, forró raguk, levesek vagy sültek is jól tudnak esni, de én pitéket is szívesen eszek. Ez a csirkés pite recept nagyon könnyű, és a sütési ideje is rövid. Próbáljátok ki ti is!

A póréhagymát alaposan megmossuk és felkarikázzuk, a gombát megtisztítjuk és vékony szeletekre vágjuk, majd egy serpenyőben a vajon, egy kevés só, bors és az apróra vágott metélőhagyma hozzáadásával megdinszteljük őket.

A csirkemellet kis darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a kakukkfűvel, majd meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal és Worcester szósszal. A hagyma és a gomba mellé rakjuk, és elkezdjük pirítani. Ha már pirul, mellékanalazzuk a zsírt, és jól lepirítjuk.

Ezután beleöntjük a habtejszínt, beleszórunk egy csipetnyi fahéjat, majd közepes lángon főzzük 15 percig. Ha elkészült, félretesszük, és hagyjuk félig kihűlni.

A csirkés-hagymás alapot pite- vagy tortaformába kanalazzuk, majd ráterítjük a tésztát, lenyomjuk vagy levagdossuk a széleit, és úgy terítjük be, hogy mindenhol befedje, majd lekenjük az egészet tojással.

200 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük, amíg a tészta aranybarna nem lesz.

póréhagymás csirkés pite recept
Póréhagymás-csirkés pite

www.streetkitchen.hu

Imádom a brit és az ír gasztronómiát. De erről már meséltem. A pie, azaz pite minden változata nálam a non plus ultra comfort food. Ezt a csirkés-póréhagymás pitét nagyon gyorsan össze tudjátok otthon állítani, és a sütőben pillanatok alatt elkészül.

Hozzávalók

2 főre
1 szál
póréhagyma
200 g
portobello, vargánya vagy csiperkegomba
2 ek
vaj
só, bors
1 kis csokor
metélőhagyma
300 g
csirkemell
1 csapott tk
szárított kakukkfű
2 ek
olívaolaj
1 ek
worcester szósz
1 ek
kacsa- vagy libazsír
1 csipet
fahéj
1 csomag
bolti leveles tészta
(400 g)
1 db
tojás
300 ml
habtejszín

A téli, bekuckózós napokon a finom, forró raguk, levesek vagy sültek is jól tudnak esni, de én pitéket is szívesen eszek. Ez a csirkés pite recept nagyon könnyű, és a sütési ideje is rövid. Próbáljátok ki ti is!

A póréhagymát alaposan megmossuk és felkarikázzuk, a gombát megtisztítjuk és vékony szeletekre vágjuk, majd egy serpenyőben a vajon, egy kevés só, bors és az apróra vágott metélőhagyma hozzáadásával megdinszteljük őket.

A csirkemellet kis darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a kakukkfűvel, majd meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal és Worcester szósszal. A hagyma és a gomba mellé rakjuk, és elkezdjük pirítani. Ha már pirul, mellékanalazzuk a zsírt, és jól lepirítjuk.

Ezután beleöntjük a habtejszínt, beleszórunk egy csipetnyi fahéjat, majd közepes lángon főzzük 15 percig. Ha elkészült, félretesszük, és hagyjuk félig kihűlni.

A csirkés-hagymás alapot pite- vagy tortaformába kanalazzuk, majd ráterítjük a tésztát, lenyomjuk vagy levagdossuk a széleit, és úgy terítjük be, hogy mindenhol befedje, majd lekenjük az egészet tojással.

200 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük, amíg a tészta aranybarna nem lesz.

póréhagymás csirkés pite recept
Póréhagymás-csirkés pite

Ha tetszett a Póréhagymás-csirkés pite receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept