Az olajon elkezdjük pirítani a magas hőmérsékleten a darált húst, sózzuk, borsozzuk. Ha egy kicsit lepirult, mehet rá a felszeletelt hagyma, fokhagyma, chili és az összes alapanyag, kivéve a bazsalikom. Addig pirítjuk, amíg a hagyma is kicsit meg nem pirul, ekkor mehet rá a bazsalikomlevél. Összeforgatjuk, és rizzsel tálaljuk.
Mivel nagyon ritka, hogy a boltban lehet találni thai bazsalikomot, ezért ha csak klasszik bazsalikomot kapunk, azt javaslom, keverjük egy kis ánizsos jellegű édesköménnyel, úgy hasonló ízhatást érhetünk el.
Hozzávalók
2 főre
3 - 4 ek
olaj
500 g
darált csirkecomb
só, bors
1 fej
hagyma
4 gerezd
fokhagyma
1 db
piros chili
2 tk
őrölt édeskömény
3 ek
szójaszósz
2 ek
halszósz
1 ek
barna cukor
1 db
lime
1 nagy csokor
friss bazsalikom
A tálaláshoz
főtt rizs
Az olajon elkezdjük pirítani a magas hőmérsékleten a darált húst, sózzuk, borsozzuk. Ha egy kicsit lepirult, mehet rá a felszeletelt hagyma, fokhagyma, chili és az összes alapanyag, kivéve a bazsalikom. Addig pirítjuk, amíg a hagyma is kicsit meg nem pirul, ekkor mehet rá a bazsalikomlevél. Összeforgatjuk, és rizzsel tálaljuk.
Thai bazsalikomos csirke
Ha tetszett a Thai bazsalikomos csirke receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!