Megúszós sütik

Albertkekszessüti

Albert kekszes süti

Hozzávalók
A krémhez
3 db
tojássárgája
70 g
porcukor
1 csomag
vaníliás cukor
30 g
liszt
1 ek
kakaópor
300 ml
tej
Az összeállításhoz
100 ml
kávé
1 ek
porcukor
1 csomag
albert keksz
180 g
vaj

Elkészítés
A krémhez a vaj kivételével a hozzávalókat egy lábasba mérjük és folyamatosan kevergetve, közepes lángon, puding állagúra sűrítjük, mikor langyosra hűlt csomómentesre keverjük benne a vajat és hűtőbe rakjuk kihűlésig. A kávéban elkeverjük a cukrot. Mikor kihűlt a krém, kezdődhet az összeállítás.
Egy 28 cm-es őzgerincformát kibélelünk fóliával, az aljára kenünk egy réteg krémet. A kávéba dobjuk a kekszeket pár pillanatra, majd kb. ötösével elkezdjük egymásra rétegezni a krémmel a kekszeket. Mikor megvagyunk 5-6 darabbal, belerakjuk a formába.
Újabb 5 keksz és krém kombója után mehet ez a pakk is a többi mellé. Mikor az összes keksz elfogyott, nagyjából ki lesz töltve a forma. A maradék krémmel körbekenjük a kekszes, krémes rúd oldalát és tetejét, becsomagoljuk a fóliába, és fagyasztóba rakjuk 1-2 órára. Mikor megdermedt, kiborítjuk, levesszük a fóliát és kissé átlósan kisujjnyi vastagságúra szeleteljük, majd fogyasztásig hűtőben tároljuk.
Ha tetszett az Albert kekszes süti, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

www.streetkitchen.hu

Gyerekkorom egyik kedvence, ami akkoriban ha jól emlékszem pudingporral készült, most viszont lecseréltem a klasszik pudingos alapot egy főzött krémre. Az ízélmény ugyanaz, kávéba áztatott kekszek és egy nagyon kakaós krém találkozása. Ráadásul tök jól fagyasztható, úgyhogy ha random szokott rátok törni az édesség utáni vágy, akkor dobjatok be a fagyasztóba egy adagot, és miután kiveszitek kb. 15 perc múlva már ehetitek is.

Hozzávalók

1 kb. 28 cm hosszú rúdhoz
A krémhez
3 db
tojássárgája
70 g
porcukor
1 csomag
vaníliás cukor
30 g
liszt
1 ek
kakaópor
300 ml
tej
Az összeállításhoz
100 ml
kávé
1 ek
porcukor
1 csomag
albert keksz
180 g
vaj
A krémhez a vaj kivételével a hozzávalókat egy lábasba mérjük és folyamatosan kevergetve, közepes lángon, puding állagúra sűrítjük, mikor langyosra hűlt csomómentesre keverjük benne a vajat és hűtőbe rakjuk kihűlésig. A kávéban elkeverjük a cukrot. Mikor kihűlt a krém, kezdődhet az összeállítás.
Egy 28 cm-es őzgerincformát kibélelünk fóliával, az aljára kenünk egy réteg krémet. A kávéba dobjuk a kekszeket pár pillanatra, majd kb. ötösével elkezdjük egymásra rétegezni a krémmel a kekszeket. Mikor megvagyunk 5-6 darabbal, belerakjuk a formába.
Újabb 5 keksz és krém kombója után mehet ez a pakk is a többi mellé. Mikor az összes keksz elfogyott, nagyjából ki lesz töltve a forma. A maradék krémmel körbekenjük a kekszes, krémes rúd oldalát és tetejét, becsomagoljuk a fóliába, és fagyasztóba rakjuk 1-2 órára. Mikor megdermedt, kiborítjuk, levesszük a fóliát és kissé átlósan kisujjnyi vastagságúra szeleteljük, majd fogyasztásig hűtőben tároljuk.
Ha tetszett az Albert kekszes süti, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ha tetszett az Albert kekszes süti receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept