Megúszós sütik

Azonnalpuhamézeskalács

Azonnal puha mézeskalács

Hozzávalók
25 dkg
méz
30 dkg
vaj
30 dkg
világos barnacukor
1 kg
liszt
1 db
narancs reszelt héja
2 tk
őrölt fahéj
1 tk
szegfűszeg
1 tk
szegfűbors
2 tk
őrölt gyömbér
1 tk
őrölt szerecsendió
2 tk
szódabikarbóna
3 db
+1 tojás
Az írókához
1 db
tojásfehérje
20 dkg
porcukor
2 tk
citromlé

Elkészítés
  1. A szegfűszeget és a szegfűborsot mozsárban összetörjük, majd hozzáadjuk a többi fűszert és összekeverjük. Egy kis lábosba tesszük a mézet és a fűszereket, és addig melegítjük, amíg a méz felforr.

  2. Összekeverjük és hozzáadjuk a vajat, amit hagyjunk teljesen elolvadni. Egy tálban összekeverjük a lisztet a szódabikarbónával.

  3. A cukrot és három tojást robotgépben habosra keverjük, majd a robotgépet alacsony fokozatra kapcsoljuk és váltakozva a habhoz keverjük a lisztet és a mézes keveréket. Nehéz, ragacsos masszát kapunk. Kiszedjük a keverőtálból, fóliába tekerjük és éjszakára a hűtőbe tesszük.

  4. A hűtőből kivéve hagyjuk egy kicsit felengedni a masszát, 3 részre osztjuk, hogy könnyebb legyen vele dolgozni és lisztezett deszkán 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk. Tetszés szerinti formával kiszúrjuk.

  5. A maradék tojást 1 evőkanálnyi vízzel kissé felverjük és megkenjük vele a mézeskalácsokat. 180 fokra előmelegített sütőben 5-7 percig sütjük, éppen csak addig, amíg egy kis színt kapnak (vigyázni kell, hókönnyen megégnek!). A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni a mézeskalácsokat, majd írókával díszítjuk őket.

  6. Az írókához a tojásfehérjét a cukorral legalább 5 percig keverjük magas fokozaton, kézi robotgépppel. Hozzáadjuk a citromlevet, ettől fényes és sűrű lesz. Akkor jó, ha az ujjunkat belemártva a habcsúcs nem konyul le.

  7. Egy nyomózsákba vagy vastagabb zacskóba töltjük, aminek az egyik sarkán egy egészen pici lyukat vágunk. A kihűlt mézeskalácsot ezzel díszítjük

www.streetkitchen.hu

Egy olyan cuccról van szó, ami egyszerre lehet ajándék, karácsonyfadísz és finom nasi egy jó kávé mellé. Elkészíteni nem nehéz, mégis évről-évre előkerül a "mitől lesz puha a mézeskalácsom?" téma. Na, itt a válasz a kérdésre. 

Az azonnal puha mézeskalács elkészítése nem boszorkányság, csak egy jó recept kell hozzá! Ezzel segítünk, nektek csak megsütni kell. Illatos, fűszeres és rögtön fogyasztható – nem kell napokat várni a puhulásra, ez a mézeskalács első perctől kezdve omlós!

Hozzávalók

40 - 50 darabhoz
25 dkg
méz
30 dkg
vaj
30 dkg
világos barnacukor
1 kg
liszt
1 db
narancs reszelt héja
2 tk
őrölt fahéj
1 tk
szegfűszeg
1 tk
szegfűbors
2 tk
őrölt gyömbér
1 tk
őrölt szerecsendió
2 tk
szódabikarbóna
3 db
+1 tojás
Az írókához
1 db
tojásfehérje
20 dkg
porcukor
2 tk
citromlé

Elkészítés

  1. A szegfűszeget és a szegfűborsot mozsárban összetörjük, majd hozzáadjuk a többi fűszert és összekeverjük. Egy kis lábosba tesszük a mézet és a fűszereket, és addig melegítjük, amíg a méz felforr.

  2. Összekeverjük és hozzáadjuk a vajat, amit hagyjunk teljesen elolvadni. Egy tálban összekeverjük a lisztet a szódabikarbónával.

  3. A cukrot és három tojást robotgépben habosra keverjük, majd a robotgépet alacsony fokozatra kapcsoljuk és váltakozva a habhoz keverjük a lisztet és a mézes keveréket. Nehéz, ragacsos masszát kapunk. Kiszedjük a keverőtálból, fóliába tekerjük és éjszakára a hűtőbe tesszük.

  4. A hűtőből kivéve hagyjuk egy kicsit felengedni a masszát, 3 részre osztjuk, hogy könnyebb legyen vele dolgozni és lisztezett deszkán 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk. Tetszés szerinti formával kiszúrjuk.

  5. A maradék tojást 1 evőkanálnyi vízzel kissé felverjük és megkenjük vele a mézeskalácsokat. 180 fokra előmelegített sütőben 5-7 percig sütjük, éppen csak addig, amíg egy kis színt kapnak (vigyázni kell, hókönnyen megégnek!). A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni a mézeskalácsokat, majd írókával díszítjuk őket.

  6. Az írókához a tojásfehérjét a cukorral legalább 5 percig keverjük magas fokozaton, kézi robotgépppel. Hozzáadjuk a citromlevet, ettől fényes és sűrű lesz. Akkor jó, ha az ujjunkat belemártva a habcsúcs nem konyul le.

  7. Egy nyomózsákba vagy vastagabb zacskóba töltjük, aminek az egyik sarkán egy egészen pici lyukat vágunk. A kihűlt mézeskalácsot ezzel díszítjük

Ha tetszett az azonnal puha mézeskalács receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése