Megúszós sütik

Banános-joghurtoszabmuffin

Banános-joghurtos zabmuffin

Hozzávalók
A tésztához
190 ml
natúr joghurt
3 db
tojás
2 db
érett banán
60 ml
kókuszolaj (vagy sima olaj)
250 g
barna cukor
40 g
holland kakaópor
1 csipet
20 g
instant kávé
160 g
liszt
75 g
apró szemű zabpehely
1 csomag
sütőpor (12 g)
A krémhez
100 g
olvasztott étcsoki
150 g
szobahőmérsékletű vaj
500 g
mascarpone
3 ek
porcukor
1 mk
instant kávé
1 ek
holland kakaópor

Elkészítés
A tésztához a joghurtot, kókuszolajat, tojásokat és a banánokat botmixerrel leturmixoljuk. Mehet bele a többi hozzávaló, egy alapos keverés, és már kanalazhatjuk is a  muffinsütő papírkapszlikkal bélelt mélyedéseibe. Szinte teljesen megtölthető a forma (4 mm-t azért hagyjunk ki), mert sokat nem fog nőni, ez inkább szaftosabb, tömörebb zabmuffin lesz.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 35 percig sülnek a sütik. A krémhez a szobahőmérsékletű vajat kikeverjük az olvasztott csokival, majd hozzákeverjük a többi hozzávalót is. A krémet nyomózsákba töltjük és a muffinok tetejére nyomjuk. Szárított banánchipsszel díszíthetjük.[caption id="" align="alignnone" width="768"]
A zabmuffin tálalása[/caption] Ha tetszett a recept, csekkoljátok a videóinkat is, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

www.streetkitchen.hu

Eleinte azt hittem ennél a muffinnál, hogy egy egészségesebb sütit fogok gyártani, de hamar rájöttem, hogy az nekem nehezen megy, ha édességről van szó. Persze van banán, és zabpehely is a muffinokban, de végül annyira adta magát, hogy kerüljön egy csokis, kávés krém a tetejére, hogy nem tudtam nemet mondani, és így megszülettek a képen lévő cukiságok!

Hozzávalók

16 darabhoz
A tésztához
190 ml
natúr joghurt
3 db
tojás
2 db
érett banán
60 ml
kókuszolaj (vagy sima olaj)
250 g
barna cukor
40 g
holland kakaópor
1 csipet
20 g
instant kávé
160 g
liszt
75 g
apró szemű zabpehely
1 csomag
sütőpor (12 g)
A krémhez
100 g
olvasztott étcsoki
150 g
szobahőmérsékletű vaj
500 g
mascarpone
3 ek
porcukor
1 mk
instant kávé
1 ek
holland kakaópor
A tésztához a joghurtot, kókuszolajat, tojásokat és a banánokat botmixerrel leturmixoljuk. Mehet bele a többi hozzávaló, egy alapos keverés, és már kanalazhatjuk is a  muffinsütő papírkapszlikkal bélelt mélyedéseibe. Szinte teljesen megtölthető a forma (4 mm-t azért hagyjunk ki), mert sokat nem fog nőni, ez inkább szaftosabb, tömörebb zabmuffin lesz.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 35 percig sülnek a sütik. A krémhez a szobahőmérsékletű vajat kikeverjük az olvasztott csokival, majd hozzákeverjük a többi hozzávalót is. A krémet nyomózsákba töltjük és a muffinok tetejére nyomjuk. Szárított banánchipsszel díszíthetjük.[caption id="" align="alignnone" width="768"]
A zabmuffin tálalása[/caption] Ha tetszett a recept, csekkoljátok a videóinkat is, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ha tetszett a Banános-joghurtos zabmuffin receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept