Megúszós sütik

Csokis-narancsoshercegnőszelet

Csokis-narancsos hercegnő szelet

Hozzávalók
160 g
cukor
1 csomag
vaníliás cukor
3 db
tojás
200 g
liszt
1 csomag
sütőpor (12 g)
0.5 db
narancs kifacsart leve (vagy 20 ml narancslikőr)
2 db
narancs reszelt héja
Az összeállításhoz:
180 g
étcsoki
2 tk
narancslé vagy narancslikőr
190 g
vaj

Elkészítés

A tésztához a vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk egyenként a tojásokat, majd a többi hozzávalót. Püspökkenyérforma aljára egy csík sütőpapírt vágunk (így könnyebben kijön majd a formából), belesimítjuk a tésztát és 180 fokos sütőben, kb. 40 perc alatt, tűpróbáig sütjük.

Amíg hűl, a csokoládét a narancslével együtt vízgőz fölött felolvasztjuk. A kihűlt süteményt hosszában 6 részre vágjuk, megkenjük mindegyik oldalát a narancsos olvasztott csokival, újra összerakjuk kalács formára a sütit, és beborítjuk a maradék olvasztott csokival. Hűtőbe rakjuk 30 percre, hogy megdermedjen a csoki, majd felszeletelve tálaljuk.

www.streetkitchen.hu

A hercegnő (pontos információink sajnos nincsenek, hogy pontosan melyik hercegnő) kedvenc kalácsának mintájára összedobtuk a mi kedvenc csokis sütinket. Felszeletelve nagyon menőn néz ki és brutálisan finom, ráadásul az örök klasszik narancs-csoki páros találkozik benne!

Hozzávalók

1 30 cm-es loaf formához
160 g
cukor
1 csomag
vaníliás cukor
3 db
tojás
200 g
liszt
1 csomag
sütőpor (12 g)
0.5 db
narancs kifacsart leve (vagy 20 ml narancslikőr)
2 db
narancs reszelt héja
Az összeállításhoz:
180 g
étcsoki
2 tk
narancslé vagy narancslikőr
190 g
vaj

A tésztához a vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk egyenként a tojásokat, majd a többi hozzávalót. Püspökkenyérforma aljára egy csík sütőpapírt vágunk (így könnyebben kijön majd a formából), belesimítjuk a tésztát és 180 fokos sütőben, kb. 40 perc alatt, tűpróbáig sütjük.

Amíg hűl, a csokoládét a narancslével együtt vízgőz fölött felolvasztjuk. A kihűlt süteményt hosszában 6 részre vágjuk, megkenjük mindegyik oldalát a narancsos olvasztott csokival, újra összerakjuk kalács formára a sütit, és beborítjuk a maradék olvasztott csokival. Hűtőbe rakjuk 30 percre, hogy megdermedjen a csoki, majd felszeletelve tálaljuk.

Ha tetszett a Csokis-narancsos hercegnő szelet receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept