Megúszós sütik

Dióssütikávékrémmel

Diós süti kávékrémmel

Hozzávalók
A tésztához
120 g
datolya
200 ml
hosszú kávé
150 ml
tej
120 g
barna cukor
120 g
cukor
2 db
tojás
12 g
sütőpor
350 g
liszt
1 tk
őrölt fahéj
1 mk
őrölt szegfűszeg
1 csipet
1 marék
dió
A krémhez
500 g
mascarpone
70 g
porcukor
10 g
vaníliás cukor
1 ek
instant kávé
A díszítéshez
dió
kávészemek
100 g
vaj

Elkészítés

A diós sütihez először a tésztához a datolyákat kimagozzuk, majd a kávé és a tej keverékébe dobjuk. A vajat a kétféle cukorral kihabosítjuk, majd mehetnek bele a tojások, végül a datolyákról leöntött kávés tej. A sütőport, a lisztet, a fűszereket és a sót összekeverjük, és a tojásos részhez adjuk.

A diót durvára vágjuk, a datolyákkal együtt a tésztába keverjük, majd az egészet sütőpapírral bélelt kenyérsütő formába simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 45-50 perc alatt megsütjük. Ha nagyon barnulna a teteje, a sütés második felében takarjuk le alufóliával. Ha megsült, kivesszük a sütőből, és a formában hagyjuk kihűlni.

Amikor kihűlt, kivesszük a formából. A krémhez a mascarponét a többi hozzávalóval kihabosítjuk, majd csillagcsöves nyomózsákba töltjük, a süti tetejére nyomjuk, és durvára vágott dióval, illetve kávészemekkel díszítjük.

  • Előkészítési idő: 30 perc
  • Sütési idő: kb. 50 perc
  • Hűtés: min. 60 perc
  • Összesen: min. 140 perc
diós-kakaós süti
Diós süti kávékrémmel

Még több kávés süti:

Kávés sajttorta csokimázzal

Kávés morzsasüti

www.streetkitchen.hu

A sütihez csak mindent össze kell dobálni egy nagy tálban, és a krémmel is ugyanez a helyzet. Na jó, kell hozzá egy sütőforma, plusz egy príma robotgép vagy egy erős kar, amivel kihabosítjuk a mascarponét, de amúgy pikk-pakk megvan az egész, és nagyooon finom!

Hozzávalók

1 darab 11 × 30 cm-es kenyérsütő formához
A tésztához
120 g
datolya
200 ml
hosszú kávé
150 ml
tej
120 g
barna cukor
120 g
cukor
2 db
tojás
12 g
sütőpor
350 g
liszt
1 tk
őrölt fahéj
1 mk
őrölt szegfűszeg
1 csipet
1 marék
dió
A krémhez
500 g
mascarpone
70 g
porcukor
10 g
vaníliás cukor
1 ek
instant kávé
A díszítéshez
dió
kávészemek
100 g
vaj

A diós sütihez először a tésztához a datolyákat kimagozzuk, majd a kávé és a tej keverékébe dobjuk. A vajat a kétféle cukorral kihabosítjuk, majd mehetnek bele a tojások, végül a datolyákról leöntött kávés tej. A sütőport, a lisztet, a fűszereket és a sót összekeverjük, és a tojásos részhez adjuk.

A diót durvára vágjuk, a datolyákkal együtt a tésztába keverjük, majd az egészet sütőpapírral bélelt kenyérsütő formába simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 45-50 perc alatt megsütjük. Ha nagyon barnulna a teteje, a sütés második felében takarjuk le alufóliával. Ha megsült, kivesszük a sütőből, és a formában hagyjuk kihűlni.

Amikor kihűlt, kivesszük a formából. A krémhez a mascarponét a többi hozzávalóval kihabosítjuk, majd csillagcsöves nyomózsákba töltjük, a süti tetejére nyomjuk, és durvára vágott dióval, illetve kávészemekkel díszítjük.

  • Előkészítési idő: 30 perc
  • Sütési idő: kb. 50 perc
  • Hűtés: min. 60 perc
  • Összesen: min. 140 perc
diós-kakaós süti
Diós süti kávékrémmel

Még több kávés süti:

Kávés sajttorta csokimázzal

Kávés morzsasüti

Ha tetszett a Diós süti kávékrémmel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept