Hozzávalók
Az alaphoz
- 160 g kakaós keksz
- 70 g olvasztott vaj
A kávés réteghez
- 600 g krémsajt
- 90 g cukor
- 70 ml eszpresszó
- 4 db tojás
A csokimázhoz
- 50 ml féltartós habtejszín
- 50 ml sűrített tej
- 100 g étcsoki
A tetejére
- kakaópor
Hozzávalók
Az alaphoz
- 160 g kakaós keksz
- 70 g olvasztott vaj
A kávés réteghez
- 600 g krémsajt
- 90 g cukor
- 70 ml eszpresszó
- 4 db tojás
A csokimázhoz
- 50 ml féltartós habtejszín
- 50 ml sűrített tej
- 100 g étcsoki
A tetejére
- kakaópor
Az alaphoz a kekszet egy aprítóban alaposan lezúzzuk, majd hozzáöntjük az olvasztott vajat, újra zúzunk egyet rajta, belenyomkodjuk a morzsát egy 18-cm-es, sütőpapírral bélelt tortaformába, és elsimítjuk a tetejét. 180 fokos sütőbe toljuk az alapot 10 percre.
Közben egy nagyobb tálban összekeverjük a krémsajtot, a cukrot, a kávét és a tojásokat.
Az elősütött formát 2-3 réteg alufóliába csomagoljuk, egy magasabb falú sütőtálba állítjuk, és a forma feléig felöntjük vízzel. Ráöntjük a kávés sajttortaalapot, és 170 fokos sütőben 60 percig sütjük, majd ha langyosra hűlt, egy éjszakára hűtőbe rakjuk.
Másnap jól felmelegítjük a tejszínt a sűrített tejjel, ráöntjük az összetördelt csokira, majd ha felolvadt, homogénre keverjük. A kihűlt tortát körbevágjuk egy éles késsel a forma mentén, kiemeljük a formából és a tetejére kenjük a csokimázat. Megszórjuk egy réteg kakaóporral, és már szeletelhetjük is.
Ha tetszett a kávés sajttorta csokimázzal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!