Megúszós sütik

Fűszeres-habcsókoscsokiskeksz-atökéleteskarácsonyisüti

Fűszeres-habcsókos csokis keksz - a tökéletes karácsonyi süti

Hozzávalók
A kekszhez
230 g
szobahőmérsékletű vaj
350 g
cukor
2 db
tojás
1 csomag
vaníliás cukor
260 g
liszt
1 csomag
(12 g) sütőpor
100 g
holland kakaópor
1 csipet
1 mk
őrölt gyömbér
1 mk
fahéj
A habcsókhoz
3 db
tojásfehérje
200 g
cukor

Elkészítés
A kekszhez a vajat habosra keverjük a cukorral, vaníliás cukorral, majd beledobjuk a tojásokat is. A száraz anyagokat összekeverjük, majd hozzászórjuk a tojásos, vajas részhez és összekeverjük az alapot. Kisebb diónyi golyókat formázunk a masszából és sütőpapíros tepsire rakva, 180 fokos sütőben kb, 12 percig sütjük.
Közben a tojásfehérjét elkezdjük felverni, majd amikor már masszívabb, fehér habot kapunk, beleszórjuk a cukrot és kemény habbá verjük. Csillagcsöves nyomózsákba rakjuk és a sütőből kivett forró kekszek tetejére nyomunk egy-egy habrózsát. Visszatoljuk a sütőbe a kekszeket és még 5-6 percig sütjük, végül ha szeretnénk, szakácsfáklyával még kissé karamellizálhatjuk a habcsókok felületét.

www.streetkitchen.hu

Kekszet készíteni menőség. Habcsókot még menőbb. Ha pedig habcsókos kekszet készítetek, azt már nem is lehet überelni :D Az igazat megvallva, a gyömbértől, és a rengeteg kakaótól nagyon finom lesz a keksz már önmagában is, a habcsók már csak korona lesz a sütik tetején.

Hozzávalók

35 - 40 darabhoz
A kekszhez
230 g
szobahőmérsékletű vaj
350 g
cukor
2 db
tojás
1 csomag
vaníliás cukor
260 g
liszt
1 csomag
(12 g) sütőpor
100 g
holland kakaópor
1 csipet
1 mk
őrölt gyömbér
1 mk
fahéj
A habcsókhoz
3 db
tojásfehérje
200 g
cukor
A kekszhez a vajat habosra keverjük a cukorral, vaníliás cukorral, majd beledobjuk a tojásokat is. A száraz anyagokat összekeverjük, majd hozzászórjuk a tojásos, vajas részhez és összekeverjük az alapot. Kisebb diónyi golyókat formázunk a masszából és sütőpapíros tepsire rakva, 180 fokos sütőben kb, 12 percig sütjük.
Közben a tojásfehérjét elkezdjük felverni, majd amikor már masszívabb, fehér habot kapunk, beleszórjuk a cukrot és kemény habbá verjük. Csillagcsöves nyomózsákba rakjuk és a sütőből kivett forró kekszek tetejére nyomunk egy-egy habrózsát. Visszatoljuk a sütőbe a kekszeket és még 5-6 percig sütjük, végül ha szeretnénk, szakácsfáklyával még kissé karamellizálhatjuk a habcsókok felületét.

Ha tetszett a Fűszeres-habcsókos csokis keksz - a tökéletes karácsonyi süti receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept