Megúszós sütik

Gigantikuscsokiszuflékörtével

Gigantikus csokiszuflé körtével

Hozzávalók
1 ek
vaj a sütőforma kikenéséhez
4 ek
cukor a szuflé formába
20 dkg
étcsokoládé
1.5 dl
szobahőmérsékletű tejszín
6 db
közepes tojás
2 csipet
10 dkg
olajos mag (pekándió, kesudió, mogyoró, ami szimpatikus)
1 db
nagy, keményebb körte
1 mk
durvára tört szárított chili (opcionális)
2 ek
cukor a körte karamellizáláshoz
2 ek
cukor a forma kiszóráshoz

Elkészítés

A kis darabokra tört csokit gőz fölött megolvasztjuk, ügyelve rá, hogy ne forrósodjon fel túlzottan, közben szétválasztjuk a tojásokat. Ahogy megolvadtak az utolsó csokidarabok, rögtön hozzáöntjük a szobahőmérsékletű tejszínt és egy habverővel alaposan elkeverjük, majd beledolgozzuk a tojások sárgáját is. A tojásfehérjét a sóval elkezdjük verni, és amikor már kezd habos állaga lenni, több részletben hozzáadjuk a cukrot és fényes, közepesen kemény habot verünk belőle. A hab ⅓ részét intenzíven keverve hozzáadjuk a csokis alaphoz, hogy kellőképpen meglágyuljon, majd a többi habot is beleforgatjuk, de ezt már óvatosan, lazán.

img_2277.jpg

Ezt a szufléalapot hűtőben 1-2 órán át simán el lehet tárolni, és elég csak akkor bedobni a sütőbe, amikor szükség van rá. A szuflé felturbózásához a körtét megpucoljuk és 8 gerezdre vágjuk. Egy száraz serpenyőben lepirítjuk a magokat és félretesszük őket. A forró serpenyőbe 2 evőkanál cukrot szórunk, amiből kevergetés nélkül borostyán színű karamellt készítünk. Erre dobjuk rá a körtéket, gyorsan átforgatjuk és meghintjük egy kis chilivel. A szufléalapot kivajazott és cukorral kiszórt sütőformába öntjük, rádobáljuk a chilis körtéket és megszórjuk a pirult magokkal. 180 fokos sütőben 15 percig sütjük és rögtön tálaljuk!

www.streetkitchen.hu

Itt van a nagy zabálások ideje, amikor nem számoljuk a kalóriákat és nyugodtan tömjük magunkba a finomabbnál finomabb falatokat. Ez a csokiszuflé körtével a megtestesített ünnep, csináljátok meg, egyétek meg az összeset, aztán aludjatok egy jót!

Hozzávalók

6 személyre
1 ek
vaj a sütőforma kikenéséhez
4 ek
cukor a szuflé formába
20 dkg
étcsokoládé
1.5 dl
szobahőmérsékletű tejszín
6 db
közepes tojás
2 csipet
10 dkg
olajos mag (pekándió, kesudió, mogyoró, ami szimpatikus)
1 db
nagy, keményebb körte
1 mk
durvára tört szárított chili (opcionális)
2 ek
cukor a körte karamellizáláshoz
2 ek
cukor a forma kiszóráshoz

A kis darabokra tört csokit gőz fölött megolvasztjuk, ügyelve rá, hogy ne forrósodjon fel túlzottan, közben szétválasztjuk a tojásokat. Ahogy megolvadtak az utolsó csokidarabok, rögtön hozzáöntjük a szobahőmérsékletű tejszínt és egy habverővel alaposan elkeverjük, majd beledolgozzuk a tojások sárgáját is. A tojásfehérjét a sóval elkezdjük verni, és amikor már kezd habos állaga lenni, több részletben hozzáadjuk a cukrot és fényes, közepesen kemény habot verünk belőle. A hab ⅓ részét intenzíven keverve hozzáadjuk a csokis alaphoz, hogy kellőképpen meglágyuljon, majd a többi habot is beleforgatjuk, de ezt már óvatosan, lazán.

img_2277.jpg

Ezt a szufléalapot hűtőben 1-2 órán át simán el lehet tárolni, és elég csak akkor bedobni a sütőbe, amikor szükség van rá. A szuflé felturbózásához a körtét megpucoljuk és 8 gerezdre vágjuk. Egy száraz serpenyőben lepirítjuk a magokat és félretesszük őket. A forró serpenyőbe 2 evőkanál cukrot szórunk, amiből kevergetés nélkül borostyán színű karamellt készítünk. Erre dobjuk rá a körtéket, gyorsan átforgatjuk és meghintjük egy kis chilivel. A szufléalapot kivajazott és cukorral kiszórt sütőformába öntjük, rádobáljuk a chilis körtéket és megszórjuk a pirult magokkal. 180 fokos sütőben 15 percig sütjük és rögtön tálaljuk!

Ha tetszett a Gigantikus csokiszuflé körtével receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept