Megúszós sütik

Kekszszalámi

Kekszszalámi

Hozzávalók
250 g
étcsoki
100 g
vaj
250 g
darált keksz
120 g
porcukor
100 ml
tej
3 ek
rum
2 ek
kakaópor
90 g
diákcsemege
A külsejére
3 ek
porcukor

Elkészítés

A kekszszalámi elkészítéséhez az étcsokit vízgőz fölött megolvasztjuk a vajjal, levesszük a vízgőzről, majd hozzákeverjük a darált kekszet, a porcukrot, a tejet, a rumot, a kakaóport és a durvára vágott diákcsemegét is. Alaposan összedolgozzuk, majd frissentartó fóliába csomagoljuk, és hengert, azaz szalámit formázunk belőle. Szorosan feltekerjük, és pár órára, amíg meg nem dermed, hűtőbe tesszük. Amikor megdermedt, kivesszük a fóliából a kekszszalámit, és meghempergetjük a porcukorban.

kekszszalami
Kekszszalámi (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 15 perc
  • Hűtési idő: 1-2 óra

Tudjuk, hogy a karácsony előtti napokban a sütő lényegében csak a hajnali órákban pihenhet. A süteménydömping közepén néha jól esik valami egyszerűbbet összedobni, a keksz ilyenkor mindig jó választás. A kekszszalámi mellett ezekből a receptekből is ihletet meríthettek:

Gesztenyés kekszgolyó fehér csokiba mártva

Óriási csokis keksz air fryerben

Kakaós csiga keksz! Jól olvastad, keksz!

www.streetkitchen.hu

Az Okos receptek támogatója:
Tartalom szponzorációs logó

Rendkívül jópofa édesség, ami tényleg olyan, mint egy szalámi, de csak külsőleg. Mert persze a színe is más. Sőt, az elkészítése is merőben eltérő, na meg a hozzávalók is. De a formája és a neve legalább megegyezik a szalámiéval. :D

Hozzávalók

1 nagy rúdhoz
250 g
étcsoki
100 g
vaj
250 g
darált keksz
120 g
porcukor
100 ml
tej
3 ek
rum
2 ek
kakaópor
90 g
diákcsemege
A külsejére
3 ek
porcukor

A kekszszalámi elkészítéséhez az étcsokit vízgőz fölött megolvasztjuk a vajjal, levesszük a vízgőzről, majd hozzákeverjük a darált kekszet, a porcukrot, a tejet, a rumot, a kakaóport és a durvára vágott diákcsemegét is. Alaposan összedolgozzuk, majd frissentartó fóliába csomagoljuk, és hengert, azaz szalámit formázunk belőle. Szorosan feltekerjük, és pár órára, amíg meg nem dermed, hűtőbe tesszük. Amikor megdermedt, kivesszük a fóliából a kekszszalámit, és meghempergetjük a porcukorban.

kekszszalami
Kekszszalámi (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 15 perc
  • Hűtési idő: 1-2 óra

Tudjuk, hogy a karácsony előtti napokban a sütő lényegében csak a hajnali órákban pihenhet. A süteménydömping közepén néha jól esik valami egyszerűbbet összedobni, a keksz ilyenkor mindig jó választás. A kekszszalámi mellett ezekből a receptekből is ihletet meríthettek:

Gesztenyés kekszgolyó fehér csokiba mártva

Óriási csokis keksz air fryerben

Kakaós csiga keksz! Jól olvastad, keksz!

Ha tetszett a kekszszalámi receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése