Hirdetés

Kakaós csiga keksz! Jól olvastad, keksz!

Hozzávalók

25 - 30
darabhoz
+

A tésztához

280 g liszt
170 g vaj
1 csipet só
90 g porcukor
1 db tojás
½ csomag sütőpor (6g)

A kakaós “töltelékhez”

5 ek vaj (olvasztva)
2 ek cukrozatlan kakaópor
3 - 4 ek porcukor
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Kakaós csiga keksz! Jól olvastad, keksz!

Azt gondoltátok miután felfújtat csináltunk a kakaós csigából, hogy ennél több már nem jöhet, igaz? Hát akkor rosszul gondoltátok, ugyanis az egyik kedvenc édességünkből igyekszünk minél többet kihozni. Így születtek meg ezek a fantasztikus kakaós csiga kekszek, amikkel kétség kívül bárkit levesztek majd a lábáról!
Kipróbáltam, jóóó lett!
12
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

25 - 30
darabhoz
+

A tésztához

280 g liszt
170 g vaj
1 csipet só
90 g porcukor
1 db tojás
½ csomag sütőpor (6g)

A kakaós “töltelékhez”

5 ek vaj (olvasztva)
2 ek cukrozatlan kakaópor
3 - 4 ek porcukor
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Fotó: Szilágyi NóriA lisztet elmorzsoljuk a vajjal, közben hozzáadjuk a többi hozzávalót és gyorsan tésztát gyúrunk belőle. Ha túl lágy lenne, 30 percre a hűtőbe rakjuk a tésztát. Lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtjuk, kb. 2-3 mm vastagságúra. A töltelékhez valókat összekeverjük és a tésztára kenjük, majd a rövidebbik végtől feltekerjük a tésztát. Éles késsel kis korongokat vágunk belőle és sütőpapírral borított tepsin, 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük őket.

 

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások