Megúszós sütik

Klasszikustúróspalacsinta

Klasszikus túrós palacsinta

Hozzávalók
A palacsintatésztához
0.5 kg
finomliszt
2 ek
porcukor
4 db
tojás
1 csipet
2 mk
sütőpor
1 l
tej részletekben adagolva
A túrókrémhez
1 kg
félzsíros túró
8 db
tojássárgája
20 dkg
tejföl
1 rúd
vanília kikapart magjai
120 g
porcukor
1 db
citrom reszelt héja
1 tk
citromlé
aranymazsola (elhagyható)

Elkészítés

A klasszikus túrós palacsinta tésztájának hozzávalóit beletesszük egy tálba és elkeverjük. A tejet mindenképpen részletekben adagoljátok: egy kis tej, egy kis keverés – ha nem így csináljátok, akkor csomós lesz, és a fejetekre kenhetitek az egészet. Ha szabályosan jártok el, akkor kellemes, homogén állagú löttyöt kaptok végeredményül. Ezt egy vékonyan beolajozott (profiknak javasoljuk a videóban is látható szilikonecset beszerzését!), közepesen felhevített serpenyőbe öntjük, majd még azzal a mozdulattal igyekszünk a tésztát egyenletesen eloszlatni a minél szebb végeredmény érdekében. 1-2 perc alatt megsütjük a palit.

[caption id="" align="alignnone" width="1200"]
palacsinta_3.jpg
Klasszikus túrós palacsinta (Fotó: Street Kitchen)[/caption]

Túrótöltelék palacsintába:

A túrót, a tojássárgáját, a porcukrot, a tejfölt, a vaníliarúd kikapart magjait és a mazsolát összekeverjük. Majd belereszeljük a citrom héját és belefacsarjuk a levét. A kisütött palacsintákat jó alaposan megtöltjük túrókrémmel.

A hagyományos túrós palacsinta után szabadon próbáljátok ki ezeket a csalafinta palacsintákat is:

Meggyes-vaníliapudingos palacsinta

Körtés palacsinta karamellöntettel

Somlói-palacsinta

www.streetkitchen.hu

Ugye mindenki emlékszik, amikor a bableves után jött a jó kis túrós palacsinta?! Mi nagyon szeretjük, így Zé megmutatja a frankó receptet! Akik nem szívbajosak, egy kis mazsolát is tegyenek bele. ;) Nosztalgiázzatok kicsit és próbáljátok ki!

Hozzávalók

30 palacsintához
A palacsintatésztához
0.5 kg
finomliszt
2 ek
porcukor
4 db
tojás
1 csipet
2 mk
sütőpor
1 l
tej részletekben adagolva
A túrókrémhez
1 kg
félzsíros túró
8 db
tojássárgája
20 dkg
tejföl
1 rúd
vanília kikapart magjai
120 g
porcukor
1 db
citrom reszelt héja
1 tk
citromlé
aranymazsola (elhagyható)

A klasszikus túrós palacsinta tésztájának hozzávalóit beletesszük egy tálba és elkeverjük. A tejet mindenképpen részletekben adagoljátok: egy kis tej, egy kis keverés – ha nem így csináljátok, akkor csomós lesz, és a fejetekre kenhetitek az egészet. Ha szabályosan jártok el, akkor kellemes, homogén állagú löttyöt kaptok végeredményül. Ezt egy vékonyan beolajozott (profiknak javasoljuk a videóban is látható szilikonecset beszerzését!), közepesen felhevített serpenyőbe öntjük, majd még azzal a mozdulattal igyekszünk a tésztát egyenletesen eloszlatni a minél szebb végeredmény érdekében. 1-2 perc alatt megsütjük a palit.

[caption id="" align="alignnone" width="1200"]
palacsinta_3.jpg
Klasszikus túrós palacsinta (Fotó: Street Kitchen)[/caption]

Túrótöltelék palacsintába:

A túrót, a tojássárgáját, a porcukrot, a tejfölt, a vaníliarúd kikapart magjait és a mazsolát összekeverjük. Majd belereszeljük a citrom héját és belefacsarjuk a levét. A kisütött palacsintákat jó alaposan megtöltjük túrókrémmel.

A hagyományos túrós palacsinta után szabadon próbáljátok ki ezeket a csalafinta palacsintákat is:

Meggyes-vaníliapudingos palacsinta

Körtés palacsinta karamellöntettel

Somlói-palacsinta

Ha tetszett a Klasszikus túrós palacsinta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept