Hozzávalók
- 250 g finomliszt
- 350 ml tej
- 250 ml szénsavas víz
- 1 db tojás
- 1 ek porcukor
- 1 csipet só
- 1 csomag sütőpor
- 20 ml étolaj a sütéshez
A meggyszószhoz
- 300 g fagyasztott meggy
- 100 - 150 ml víz + 50 ml a keményítőhöz
- 1 mk őrölt fahéj
- 3 ek porcukor
- 2 tk étkezési keményítő
A vaníliapudinghoz
- 1 csomag vaníliás pudingpor (40 g-os kiszerelés)
- 500 ml tej
- 3 ek kristálycukor
Hozzávalók
- 250 g finomliszt
- 350 ml tej
- 250 ml szénsavas víz
- 1 db tojás
- 1 ek porcukor
- 1 csipet só
- 1 csomag sütőpor
- 20 ml étolaj a sütéshez
A meggyszószhoz
- 300 g fagyasztott meggy
- 100 - 150 ml víz + 50 ml a keményítőhöz
- 1 mk őrölt fahéj
- 3 ek porcukor
- 2 tk étkezési keményítő
A vaníliapudinghoz
- 1 csomag vaníliás pudingpor (40 g-os kiszerelés)
- 500 ml tej
- 3 ek kristálycukor
A meggyes-vaníliapudingos palacsinta elkészítéséhez a lisztet, a tejet, a vizet, a tojást, a porcukrot, a sót és a sütőport egy tálba tesszük, egy botmixer segítségével csomómentesre keverjük, majd a biztonság kedvéért átszűrjük. A palacsintasütőt felforrósítjuk, majd egy kevés olajjal kikenjük az alját, és kisütjük a palacsintákat.
A meggyszószhoz a fagyott meggyet a vízzel, a fahéjjal és a porcukorral forrástól számítva 3 percig főzzük, majd a keményítőt elkeverjük 50 ml vízzel, és besűrítjük vele a mártást.
A pudinghoz a pudingport egy lábasban elkeverjük 150 ml tejben, majd felöntjük a többivel is. Hozzáadjuk a cukrot, közepes lángon elkezdjük főzni, majd forrástól számítva 30 másodpercig főzzük.
A palacsintákat megkenjük a pudinggal, majd háromszögbe hajtjuk, a tetejére csorgatunk a meggyszószból, és tálaljuk.
Elkészítési idő: 40 perc
Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
Még több finomság kicsiknek:
Mofo gasy, avagy a madagaszkári palacsinta