Megúszós sütik

Mogyoróvajasbanánkenyér

Mogyoróvajas banánkenyér

Hozzávalók
120 g
puha vaj
2 db
tojás (L-es)
60 ml
tej
150 g
barna cukor
4 db
érett banán
300 g
liszt
1 csomag
sütőpor (12 g)
1 csipet
3 ek
mogyoróvaj
40 g
étcsoki

Elkészítés
A vajat habosra keverjük a cukorral, majd belekeverjük a tojásokat is. Mehet hozzá a tej, 3 botmixerrel pürésített banán, majd a sütőporral és sóval elkevert liszt. Az összekevert tészta felét sütőpapírral bélelt szögletes kenyérformába simítjuk, majd mokkáskanállal pár kis halmot rakunk rá a mogyoróvajból, egyenletesen eloszlatva.
Megszórjuk kevés apróra vágott csokival és befedjük a massza másik felével. Kevés mogyoróvajat rakunk a tészta tetejére és megszórjuk a maradék csokival. A maradék 1 banánt hosszában 3-4 szeletre vágjuk, ráfektetjük a készülő süti tetejére és 180 fokra előmelegített légkeveréses sütőben kb. 40-45 perc alatt készre sütjük.

www.streetkitchen.hu

A banánkenyér az utóbbi időben elég divatos süti lett, aminek mi töredelmesen bevalljuk, nagyon-nagyon örülünk.:D Ezt a mogyoróvajjal turbózott változatot pedig kifejezetten imádjuk, mivel így több nap után sem szárad ki és puha, omlós marad a tésztája. De ez nem is szempont, úgysem bírja ki több napig! :)

Hozzávalók

1 normál méretű, szögletes kenyérformához:
120 g
puha vaj
2 db
tojás (L-es)
60 ml
tej
150 g
barna cukor
4 db
érett banán
300 g
liszt
1 csomag
sütőpor (12 g)
1 csipet
3 ek
mogyoróvaj
40 g
étcsoki
A vajat habosra keverjük a cukorral, majd belekeverjük a tojásokat is. Mehet hozzá a tej, 3 botmixerrel pürésített banán, majd a sütőporral és sóval elkevert liszt. Az összekevert tészta felét sütőpapírral bélelt szögletes kenyérformába simítjuk, majd mokkáskanállal pár kis halmot rakunk rá a mogyoróvajból, egyenletesen eloszlatva.
Megszórjuk kevés apróra vágott csokival és befedjük a massza másik felével. Kevés mogyoróvajat rakunk a tészta tetejére és megszórjuk a maradék csokival. A maradék 1 banánt hosszában 3-4 szeletre vágjuk, ráfektetjük a készülő süti tetejére és 180 fokra előmelegített légkeveréses sütőben kb. 40-45 perc alatt készre sütjük.

Ha tetszett a mogyoróvajas banánkenyér receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése