Megúszós sütik

Narancsosszelet

Narancsos szelet

Hozzávalók
A tésztához
190 g
liszt
50 g
cukor
2 ek
narancslé
1 csipet
A narancsos krémhez
230 ml
frissen facsart narancslé
200 g
cukor
2 db
tojás
3 db
tojássárgája
10 g
keményítő
140 g
vaj
40 g
vaj

Elkészítés
A tésztához egy robotgépben alaposan összedolgozzuk a hozzávalókat (kézzel is lehet, de arra ügyeljünk, hogy a kezünk melege ne olvassza meg nagyon a vajat, mert úgy kevésbé lesz omlós a tészta). A tésztát a forma aljába nyomkodjuk, egy kanál segítségével egyenletesre simítjuk a felszínét, és 165 fokos sütőbe toljuk 35 percre. 
Közben a narancsos krémhez minden hozzávalót egy lábasba mérünk, csomómentesre keverjük, és alacsonyabb lángon, folyamatos keverés mellett hígabb, puding állagúra sűrítjük. 
Mikor megsült a tészta, kivesszük a sütőből, ráöntjük a narancsos krémet, és visszatoljuk a sütőbe újabb 35 percre. Mikor elkészült, még kissé remegős lesz a közepe, de ez szépen megszilárdul. Hagyjuk legalább langyosra hűlni, majd 1-2 órát pihentessük a hűtőben, azután könnyen és szépen szeletelhető lesz. Én speciel kisebb, 5 x 5 centis kockákra vágtam, de akár háromszög alakban is szeletelhetitek. :D

www.streetkitchen.hu

Gyakorlatilag ez is egy megúszós süti. Ropogós kekszalappal és egy krémesebb, fanyarabb, de mégis édes, narancsos réteggel. Nincs vele sok macera, csak picit gyúrni és kevergetni kell, na meg a végén sütni és megvárni, míg kihűl. :)

Hozzávalók

1 25 x 20 cm-es, magasabb falú tepsihez
A tésztához
190 g
liszt
50 g
cukor
2 ek
narancslé
1 csipet
A narancsos krémhez
230 ml
frissen facsart narancslé
200 g
cukor
2 db
tojás
3 db
tojássárgája
10 g
keményítő
140 g
vaj
40 g
vaj
A tésztához egy robotgépben alaposan összedolgozzuk a hozzávalókat (kézzel is lehet, de arra ügyeljünk, hogy a kezünk melege ne olvassza meg nagyon a vajat, mert úgy kevésbé lesz omlós a tészta). A tésztát a forma aljába nyomkodjuk, egy kanál segítségével egyenletesre simítjuk a felszínét, és 165 fokos sütőbe toljuk 35 percre. 
Közben a narancsos krémhez minden hozzávalót egy lábasba mérünk, csomómentesre keverjük, és alacsonyabb lángon, folyamatos keverés mellett hígabb, puding állagúra sűrítjük. 
Mikor megsült a tészta, kivesszük a sütőből, ráöntjük a narancsos krémet, és visszatoljuk a sütőbe újabb 35 percre. Mikor elkészült, még kissé remegős lesz a közepe, de ez szépen megszilárdul. Hagyjuk legalább langyosra hűlni, majd 1-2 órát pihentessük a hűtőben, azután könnyen és szépen szeletelhető lesz. Én speciel kisebb, 5 x 5 centis kockákra vágtam, de akár háromszög alakban is szeletelhetitek. :D

Ha tetszett a Narancsos szelet receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept