Megúszós sütik

Retróepres-zseléssüti

Retró epres-zselés süti

Hozzávalók
A tésztához
3 db
tojás
60 g
kristálycukor
60 g
liszt
15 g
cukrozatlan kakaópor
A vaníliás krémhez
5 db
tojássárgája
100 g
cukor
20 g
vaníliás cukor
550 ml
tej
40 g
étkezési keményítő
50 ml
tej
A tetejéhez
1 csomag
tortazselé
300 g
eper

Elkészítés

A retró epres-zselés süti piskótájához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a cukor felével habbá verjük, a tojások sárgáját a cukor másik felével fehéredésig keverjük. A tojássárgás részhez két részletben óvatosan hozzáforgatjuk a fehérjét, majd beleszitáljuk a kakaóport és a lisztet és egyneműre keverjük. A tepsit kivajazzuk, kilisztezzük és beleöntjük a masszát. 180 fokon légkeveréses programon 14-15 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.

[caption id="attachment_12154723" align="aligncenter" width="627"]
Retró epres-zselés süti
Retró epres-zselés süti Fotó: Szilágyi Nóri[/caption]

A krémhez egy lábasban kikeverjük a tojások sárgáját a kétféle cukorral és 550 ml tejjel, majd lassú tűzön elkezdjük melegíteni. A keményítőt csomómentesre keverjük 50 ml tejjel és hozzáöntjük a lábasban lévő tejes keverékhez, majd folytonos kevergetés mellett, alacsony lángon, puding állagúra sűrítjük. Folpackkal letakarjuk és megvárjuk míg kihűl. Ezután újból átkeverjük és a piskóta tetejére kenjük. Az epreket félbe vágjuk és a vaníliás krémre tesszük. A tortazselét a hátoldalán található leírás alapján elkészítjük és ráöntjük az eprek tetejére, hűtőbe tesszük 1-2 órára, majd szeletelve tálaljuk.

Tipp: bármilyen más gyümölccsel elkészíthető

www.streetkitchen.hu

Gyerekkorunk egyik kedvence ez a retró süti. Pont az egyszerűsége az amitől ennyire finom lesz, na meg a friss epertől, a puha, csokis piskótától és a klasszik, vaníliás pudingrétegtől. Egyszerűen mennyei, ha pedig valaki nem evett még ilyet gyerekkorában, akkor itt az alkalom kipróbálni!

Hozzávalók

1 23x26 cm-es tepsihez
A tésztához
3 db
tojás
60 g
kristálycukor
60 g
liszt
15 g
cukrozatlan kakaópor
A vaníliás krémhez
5 db
tojássárgája
100 g
cukor
20 g
vaníliás cukor
550 ml
tej
40 g
étkezési keményítő
50 ml
tej
A tetejéhez
1 csomag
tortazselé
300 g
eper

A retró epres-zselés süti piskótájához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a cukor felével habbá verjük, a tojások sárgáját a cukor másik felével fehéredésig keverjük. A tojássárgás részhez két részletben óvatosan hozzáforgatjuk a fehérjét, majd beleszitáljuk a kakaóport és a lisztet és egyneműre keverjük. A tepsit kivajazzuk, kilisztezzük és beleöntjük a masszát. 180 fokon légkeveréses programon 14-15 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.

[caption id="attachment_12154723" align="aligncenter" width="627"]
Retró epres-zselés süti
Retró epres-zselés süti Fotó: Szilágyi Nóri[/caption]

A krémhez egy lábasban kikeverjük a tojások sárgáját a kétféle cukorral és 550 ml tejjel, majd lassú tűzön elkezdjük melegíteni. A keményítőt csomómentesre keverjük 50 ml tejjel és hozzáöntjük a lábasban lévő tejes keverékhez, majd folytonos kevergetés mellett, alacsony lángon, puding állagúra sűrítjük. Folpackkal letakarjuk és megvárjuk míg kihűl. Ezután újból átkeverjük és a piskóta tetejére kenjük. Az epreket félbe vágjuk és a vaníliás krémre tesszük. A tortazselét a hátoldalán található leírás alapján elkészítjük és ráöntjük az eprek tetejére, hűtőbe tesszük 1-2 órára, majd szeletelve tálaljuk.

Tipp: bármilyen más gyümölccsel elkészíthető

Ha tetszett a Retró epres-zselés süti receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept