Megúszós sütik

Szilvás-gyömbéressüti

Szilvás-gyömbéres süti

Hozzávalók
A tésztához
8 db
szilva
1 db
kisebb gyömbér
1 tk
bourbon vaníliás cukor
150 g
cukor
1 db
citrom reszelt héja
2 db
tojás
125 ml
tej
1 tk
sütőpor
1 csipet
200 g
liszt
A krémhez
400 g
ricotta
10 g
bourbon vaníliás cukor
60 g
porcukor
150 g
vaj

Elkészítés
A szilvákat kimagozzuk és félbevágjuk. A gyömbért egy nagyobb tálba reszeljük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a vajat, a cukrot és a citromhéjat, és robotgéppel kikeverjük az alapot. Hozzákeverjük a tojásokat, a tejet, majd a sütőporral és sóval elkevert lisztet. 
A massza felét a sütőpapírral borított tortaforma aljára simítjuk, rádobáljuk a felezett szilvákat és beborítjuk a maradék tésztával. Elsimítjuk a tetejét, és 180 fokos sütőben kb. 30-35 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, megsült-e a süti, és ha nem tapad már rá tészta, kivesszük, és a formában hagyjuk kihűlni a sütinket. 
A ricottát összekeverjük a kétféle cukorral, és a kihűlt süti tetejére kenjük. Kevés fahéjjal megszórjuk, és már szeletelhetjük is.Ha tetszett a szilvás-gyömbéres süti receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

www.streetkitchen.hu

Imádjuk a megúszós sütiket, amihez elég csak összedobálni a hozzávalókat, és berakni a sütőbe süldögélni. Ez a süti pedig pont ilyen. Könnyed, finom, gyors, és akár más gyümölccsel is összepakolhatjátok!

Hozzávalók

1 22 cm-es tortaformához
A tésztához
8 db
szilva
1 db
kisebb gyömbér
1 tk
bourbon vaníliás cukor
150 g
cukor
1 db
citrom reszelt héja
2 db
tojás
125 ml
tej
1 tk
sütőpor
1 csipet
200 g
liszt
A krémhez
400 g
ricotta
10 g
bourbon vaníliás cukor
60 g
porcukor
150 g
vaj
A szilvákat kimagozzuk és félbevágjuk. A gyömbért egy nagyobb tálba reszeljük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a vajat, a cukrot és a citromhéjat, és robotgéppel kikeverjük az alapot. Hozzákeverjük a tojásokat, a tejet, majd a sütőporral és sóval elkevert lisztet. 
A massza felét a sütőpapírral borított tortaforma aljára simítjuk, rádobáljuk a felezett szilvákat és beborítjuk a maradék tésztával. Elsimítjuk a tetejét, és 180 fokos sütőben kb. 30-35 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, megsült-e a süti, és ha nem tapad már rá tészta, kivesszük, és a formában hagyjuk kihűlni a sütinket. 
A ricottát összekeverjük a kétféle cukorral, és a kihűlt süti tetejére kenjük. Kevés fahéjjal megszórjuk, és már szeletelhetjük is.Ha tetszett a szilvás-gyömbéres süti receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ha tetszett a Szilvás-gyömbéres süti receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept