A tepsis keksz első lépéseként a vajat habosra keverjük a cukorral, majd mehet bele a só, a fahéj, a krémsajt, a tojások, a vaníliaaroma, a sütőpor, a liszt és 1 marék étcsoki is. Alaposan átkeverjük a tésztát, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodjuk a masszát, megszórjuk a maradék csokival, és betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe kb. 35 percre.
Ha ti is vastagabb, puhább kekszeket szeretnétek, egy 32 x 22 cm-es méretű tepsiben 35-40 perc alatt süssétek aranybarnára a kekszet. De ha a vékonyabb, ropogósabb keksz a favorit, akkor nyomkodjátok a masszát a sütő méretének megfelelő tepsibe, így kicsit kevesebb lesz a sütési idő, kb. 20-25 perc.

- Elkészítési idő: 15-20 perc
- Sütési idő: kb. 35 perc