Hozzávalók
Hozzávalók kb. 30-35 darabhoz
- 340 g olvasztott étcsoki
- 100 g apróra vágott étcsoki
- 115 g vaj
- 3 db tojás
- 50 g barna cukor
- 220 g cukor
- 125 g liszt
- 10 g sütőpor
Hozzávalók
Hozzávalók kb. 30-35 darabhoz
- 340 g olvasztott étcsoki
- 100 g apróra vágott étcsoki
- 115 g vaj
- 3 db tojás
- 50 g barna cukor
- 220 g cukor
- 125 g liszt
- 10 g sütőpor
A brownie kekszben az a jó, hogy ugyanazt az élményt nyújtja, mintha egy csokis brownie-t ennél, csak még könnyebb rákattanni.
340 g étcsokit és a vajat vízgőz fölött felolvasztjuk, hozzákeverjük a tojásokat, a kétféle cukrot, 100 g apróra vágott étcsokit és a sütőporral elkevert lisztet. Homogénre keverjük és hűtőbe rakjuk 1-2 órára. A tésztát érdemes előre bekeverni, hogy majd csak a sütéssel kelljen foglalkozni, amit gyorsan letudhatunk.
A masszából kisebb diónyi golyókat formázunk, sütőpapíros tepsire rakosgatjuk őket (egymástól kb. 2 ujjnyi távolságra, mert el fognak terülni) és 175 fokra előmelegített sütőben kb. 13-14 perc alatt megsütjük őket. Kissé ragacsos lesz a belsejük, ha szilárdabb sütit szeretnénk, hagyjuk 16-18 percig sülni őket.
Ha tetszett a brownie keksz receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Ezek a kekszreceptek is érdekelhetnek:
Fehér csokis-rozmaringos keksz