Street Kitchen

Rántottleves

Rántott leves

Hozzávalók
1 ek
zsír
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
1 gerezd
fokhagyma
1 csipet
egész kömény
2 db
babérlevél
1 db
krumpli
(150 g/db)
1 ek
finomliszt
1 mk
fűszerpaprika
600 ml
víz
1 ek
10%-os ecet
A tálaláshoz
20 g
kenyérkocka

Elkészítés

A rántott leves elkészítéséhez egy lábosban közepes lángon felhevítjük a zsírt és 2-3 perc alatt megdinszteljük rajta a finomra vágott vöröshagymát és a fokhagymát. Míg dinsztelődik a hagyma, mellédobjuk a köményt és a babérlevelet. 

Amikor összeesett a hagyma, hozzáadjuk a nagy lyukú reszelőn lereszelt krumplit, megszórjuk a liszttel és a fűszerpaprikával. Elkeverjük és folyamatos kevergetés mellett – legjobb, ha kis kézi habverővel kevergetjük – felöntjük a vízzel. 

Ha felforrt, ízesítjük sóval és közepesen erős lángon kb. 15 percig főzzük. Végül ecettel savanyítjuk és kenyérkockával tálaljuk.

rantott_leves_3
Rántott leves (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 25 perc

Nem kell sokat költeni egy finom ebédre. Ezek a receptek pénztárcabarát megoldások a hétköznapokra! Attól még, hogy valami olcsó, nem lesz kevésbé ízletes, csak meg kell találni a megfelelő kajákat. Egy grillezett sajtos szendó vagy paradicsomleves sem drága, ha így készítitek!

Grillezett sajtos szendó tejfölös mártogatóssal

Sütőben sült chilis babos csirkecomb

Pikáns paradicsomleves grillezett sajtos szendóval

www.streetkitchen.hu

Egy igazi régi levesrecept, amiről az öregek tudnak csak igazán mesélni. Biztos ennek az ételnek sincs két ugyanolyan receptúrája, ami nem is baj. Én most egy kis reszelt krumplival gazdagítottam.

Hozzávalók

2 főre
1 ek
zsír
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
1 gerezd
fokhagyma
1 csipet
egész kömény
2 db
babérlevél
1 db
krumpli
(150 g/db)
1 ek
finomliszt
1 mk
fűszerpaprika
600 ml
víz
1 ek
10%-os ecet
A tálaláshoz
20 g
kenyérkocka

A rántott leves elkészítéséhez egy lábosban közepes lángon felhevítjük a zsírt és 2-3 perc alatt megdinszteljük rajta a finomra vágott vöröshagymát és a fokhagymát. Míg dinsztelődik a hagyma, mellédobjuk a köményt és a babérlevelet. 

Amikor összeesett a hagyma, hozzáadjuk a nagy lyukú reszelőn lereszelt krumplit, megszórjuk a liszttel és a fűszerpaprikával. Elkeverjük és folyamatos kevergetés mellett – legjobb, ha kis kézi habverővel kevergetjük – felöntjük a vízzel. 

Ha felforrt, ízesítjük sóval és közepesen erős lángon kb. 15 percig főzzük. Végül ecettel savanyítjuk és kenyérkockával tálaljuk.

rantott_leves_3
Rántott leves (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 25 perc

Nem kell sokat költeni egy finom ebédre. Ezek a receptek pénztárcabarát megoldások a hétköznapokra! Attól még, hogy valami olcsó, nem lesz kevésbé ízletes, csak meg kell találni a megfelelő kajákat. Egy grillezett sajtos szendó vagy paradicsomleves sem drága, ha így készítitek!

Grillezett sajtos szendó tejfölös mártogatóssal

Sütőben sült chilis babos csirkecomb

Pikáns paradicsomleves grillezett sajtos szendóval

Ha tetszett a Rántott leves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept