A rántott leves elkészítéséhez egy lábosban közepes lángon felhevítjük a zsírt és 2-3 perc alatt megdinszteljük rajta a finomra vágott vöröshagymát és a fokhagymát. Míg dinsztelődik a hagyma, mellédobjuk a köményt és a babérlevelet.
Amikor összeesett a hagyma, hozzáadjuk a nagy lyukú reszelőn lereszelt krumplit, megszórjuk a liszttel és a fűszerpaprikával. Elkeverjük és folyamatos kevergetés mellett – legjobb, ha kis kézi habverővel kevergetjük – felöntjük a vízzel.
Ha felforrt, ízesítjük sóval és közepesen erős lángon kb. 15 percig főzzük. Végül ecettel savanyítjuk és kenyérkockával tálaljuk.

- Elkészítési idő: 25 perc
Nem kell sokat költeni egy finom ebédre. Ezek a receptek pénztárcabarát megoldások a hétköznapokra! Attól még, hogy valami olcsó, nem lesz kevésbé ízletes, csak meg kell találni a megfelelő kajákat. Egy grillezett sajtos szendó vagy paradicsomleves sem drága, ha így készítitek!
Grillezett sajtos szendó tejfölös mártogatóssal