Pékség

Mandulás-ricottáscsavart

Mandulás-ricottás csavart

Hozzávalók
110 g
puha vaj
100 g
cukor
1 db
tojás
1 tk
vaníliakivonat
125 g
ricotta
80 g
blansírozott mandula
250 g
liszt
1 tk
sütőpor
0.5 tk
szódabikarbóna
A díszítéshez
100 g
olvasztott étcsoki
100 g
olvasztott fehér csoki

Elkészítés

A vajat kihabosítjuk a cukorral, belekeverjük a tojást, a vaníliát és a ricottát. A mandulát egy aprítógépben lezúzzuk, összekeverjük a liszttel, a sütőporral és a szódabikarbónával, majd a ricottás keverékhez adjuk. Jól összegyúrjuk, és vagy fagyasztóba tesszük legalább fél órára, vagy hűtőbe két órára, hogy teljesen megdermedjen. 

Ezután 16 részre osztjuk a tésztát. (Ha nagyon olvadna, akkor azt a részt, amit éppen nem formázunk, tegyük vissza a hűtőbe egy tálcán.) A darabokat két kis részre osztjuk, 8-9 cm hosszú rudakat sodrunk belőle, majd megcsavarjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük. Pár percet hagyjuk hűlni, ezután meglocsoljuk a kétfajta olvasztott csokival. Hűtőbe tesszük annyi időre, amíg kicsit megdermed a csoki.

Mandulás-ricottás csavart

www.streetkitchen.hu

Az olaszoknál is van rengeteg olyan aprósütemény, ami nálunk: ilyen ez a ricottás csavart, omlós, vaníliás, és tényleg nagyon finom!

Hozzávalók

16 darabhoz
110 g
puha vaj
100 g
cukor
1 db
tojás
1 tk
vaníliakivonat
125 g
ricotta
80 g
blansírozott mandula
250 g
liszt
1 tk
sütőpor
0.5 tk
szódabikarbóna
A díszítéshez
100 g
olvasztott étcsoki
100 g
olvasztott fehér csoki

A vajat kihabosítjuk a cukorral, belekeverjük a tojást, a vaníliát és a ricottát. A mandulát egy aprítógépben lezúzzuk, összekeverjük a liszttel, a sütőporral és a szódabikarbónával, majd a ricottás keverékhez adjuk. Jól összegyúrjuk, és vagy fagyasztóba tesszük legalább fél órára, vagy hűtőbe két órára, hogy teljesen megdermedjen. 

Ezután 16 részre osztjuk a tésztát. (Ha nagyon olvadna, akkor azt a részt, amit éppen nem formázunk, tegyük vissza a hűtőbe egy tálcán.) A darabokat két kis részre osztjuk, 8-9 cm hosszú rudakat sodrunk belőle, majd megcsavarjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük. Pár percet hagyjuk hűlni, ezután meglocsoljuk a kétfajta olvasztott csokival. Hűtőbe tesszük annyi időre, amíg kicsit megdermed a csoki.

Mandulás-ricottás csavart

Ha tetszett a Mandulás-ricottás csavart receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept