A mexikói csavart ragujához egy serpenyőben az olajon elkezdjük lepirítani a darált húst, majd megszórjuk az apróra vágott hagymával és fokhagymával, sózzuk, borsozzuk, majd jól lepirítjuk. Elkeverjük benne a sűrített paradicsomot, megszórjuk a fűszerekkel és felöntjük az alaplével. 20 percig főzzük, majd a babot is beleszórjuk és kicsit megtörjük egy villával. További 5 percig főzzük, majd hagyjuk kihűlni.
A guacamoléhoz az avokádókrémet összekeverjük az apróra vágott paradicsommal, hagymával és korianderrel, majd a lime levével, sóval és borssal ízesítjük.
Az összeállításhoz az egyik tésztalapot kiterítjük, lekenjük a raguval, rárakjuk a másik lapot, lenyomkodjuk, majd elfelezzük hosszában. Maximum 2 ujjnyi vastag szeleteket vágunk belőle, megcsavarjuk és tepsire rakjuk. Lekenjük lazán felvert tojással, megszórjuk szezámmaggal és 200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük. A csavartat a guacamoléval tálaljuk.
Elkészítési idő: 40 perc
