Hozzávalók
A stanglihoz
- 1 csomag élesztős leveles tészta (400 g-os kiszerelés)
- 200 g krémsajt
- só, bors
- 1 csokor vegyes zöldfűszer (pl. petrezselyem, bazsalikom, oregánó, snidling)
A tetejére
- 1 db tojás
- 1 tk Provence fűszerkeverék
- 1 tk szezámmag
Hozzávalók
A stanglihoz
- 1 csomag élesztős leveles tészta (400 g-os kiszerelés)
- 200 g krémsajt
- só, bors
- 1 csokor vegyes zöldfűszer (pl. petrezselyem, bazsalikom, oregánó, snidling)
A tetejére
- 1 db tojás
- 1 tk Provence fűszerkeverék
- 1 tk szezámmag
A csavart stanglihoz először a leveles tésztát kitekerjük, a krémsajtot összekeverjük sóval, borssal és az apróra vágott zöldfűszerekkel, majd megkenjük vele a tészta alsó felét. Erre ráhajtjuk a tészta felső részét, ezután 8-10 sávra vágjuk.
Az így kapott tésztacsíkokat megtekerjük, és sütőpapíros tepsire rakosgatjuk. Megkenjük a lazán felvert tojással, megszórjuk a fűszerkeverékkel és szezámmaggal, majd 190 fokos sütőbe toljuk 20 percre. Érdemes megvárni, hogy langyosra hűljön.
- Előkészítés: 10-15 perc
- Sütés: 20 perc
- Összesen: 30-35 perc
Ha tetszett ez a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!