Zöldfűszeres-sajtkrémes csavart stangli

Hozzávalók

4
főre
+

A stanglihoz

1 csomag élesztős leveles tészta (400 g-os kiszerelés)
200 g krémsajt
só, bors
1 csokor vegyes zöldfűszer (pl. petrezselyem, bazsalikom, oregánó, snidling)

A tetejére

1 db tojás
1 tk Provence fűszerkeverék
1 tk szezámmag
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Zöldfűszeres-sajtkrémes csavart stangli

Meggyőződésem, hogy a sós, csavart stanglik sosem fognak kimenni a divatból. Legyen ez egy baráti összejövetel, szilveszter vagy csak egy filmnézős este, egy jó stangli sosem jöhet rosszul!
Kipróbáltam, jóóó lett!
8
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+

A stanglihoz

1 csomag élesztős leveles tészta (400 g-os kiszerelés)
200 g krémsajt
só, bors
1 csokor vegyes zöldfűszer (pl. petrezselyem, bazsalikom, oregánó, snidling)

A tetejére

1 db tojás
1 tk Provence fűszerkeverék
1 tk szezámmag
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A csavart stanglihoz először a leveles tésztát kitekerjük, a krémsajtot összekeverjük sóval, borssal és az apróra vágott zöldfűszerekkel, majd megkenjük vele a tészta alsó felét. Erre ráhajtjuk a tészta felső részét, ezután 8-10 sávra vágjuk. 

Az így kapott tésztacsíkokat megtekerjük, és sütőpapíros tepsire rakosgatjuk. Megkenjük a lazán felvert tojással, megszórjuk a fűszerkeverékkel és szezámmaggal, majd 190 fokos sütőbe toljuk 20 percre. Érdemes megvárni, hogy langyosra hűljön.

  • Előkészítés: 10-15 perc
  • Sütés: 20 perc
  • Összesen: 30-35 perc
Zöldfűszeres-sajtkrémes csavart stangli

Ha tetszett ez a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Még több stangli:

Juhtúrós-snidlinges stangli

Gyors sajtos-magos stangli

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?