Pékség

Olívásstangli

Olívás stangli

Hozzávalók
400 g
liszt
100 g
magozott fekete olajbogyó
200 ml
meleg tej
1 tk
barna cukor
2 tk
szárított élesztő
1 db
tojás
200 g
puha vaj
1 púpozott tk
50 ml
olívaolaj
4 ek
szezámmag

Elkészítés

Kimérjük a lisztet, és egy evőkanállal elveszünk belőle, amit összeforgatunk a lecsepegtetett, felszeletelt olajbogyóval.

A tejben elkeverjük a cukrot és a szárított élesztőt, és hagyjuk 5 percet állni. A lisztet egy keverőtálba rakjuk, hozzáadjuk a tejet és a tojást, és nagyjából összekeverjük. Ekkor jöhet bele a vaj és a só. Picit ezt is összekeverjük, majd belerakjuk az olajbogyót, és 10 perc alatt alaposan kidagasztjuk. Lefedjük, és 1 órát hagyjuk állni szobahőmérsékleten. 

Ezután kiolajozott deszkán kicsit átgyúrjuk, és lefedve hagyjuk a deszkán még 20 percet. 4 részre osztjuk, és kb. 25 cm hosszúságú rudakat formázunk, amiket kicsit megcsavarunk, és sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. Lekenjük olívaolajjal, megszórjuk a szezámmaggal. 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig, majd 200 fokon addig sütjük, amíg kicsit aranybarna nem lesz.

Olívás stangli

www.streetkitchen.hu

Ha szeretnétek egy nagyon jó kis szendvicsalapanyagot, amit amúgy magában is ehettek, mártogatóssal, süssetek ebből az olívás stangliból tripla adagot is. Tök jól fagyasztható, és sokkal jobb, mint a bolti.

Hozzávalók

4 darabhoz
400 g
liszt
100 g
magozott fekete olajbogyó
200 ml
meleg tej
1 tk
barna cukor
2 tk
szárított élesztő
1 db
tojás
200 g
puha vaj
1 púpozott tk
50 ml
olívaolaj
4 ek
szezámmag

Kimérjük a lisztet, és egy evőkanállal elveszünk belőle, amit összeforgatunk a lecsepegtetett, felszeletelt olajbogyóval.

A tejben elkeverjük a cukrot és a szárított élesztőt, és hagyjuk 5 percet állni. A lisztet egy keverőtálba rakjuk, hozzáadjuk a tejet és a tojást, és nagyjából összekeverjük. Ekkor jöhet bele a vaj és a só. Picit ezt is összekeverjük, majd belerakjuk az olajbogyót, és 10 perc alatt alaposan kidagasztjuk. Lefedjük, és 1 órát hagyjuk állni szobahőmérsékleten. 

Ezután kiolajozott deszkán kicsit átgyúrjuk, és lefedve hagyjuk a deszkán még 20 percet. 4 részre osztjuk, és kb. 25 cm hosszúságú rudakat formázunk, amiket kicsit megcsavarunk, és sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. Lekenjük olívaolajjal, megszórjuk a szezámmaggal. 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig, majd 200 fokon addig sütjük, amíg kicsit aranybarna nem lesz.

Olívás stangli

Ha tetszett az Olívás stangli receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept