Levesek

Aranylóhúslevesgazdagon

Aranyló húsleves gazdagon
aranylo-husleves-gazdagon

Hozzávalók
1.5 kg
levesbe való csontos marhahús
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
2 db
sárgarépa
(200 g/db)
1 db
fehérrépa
(100 g/db)
0.5 db
zellergumó
(400 g/db)
1 db
karalábé
(250 g/db)
200 g
csiperkegomba
3 gerezd
fokhagyma
egész bors
1 csokor
petrezselyem
100 g
csigatészta

Elkészítés
  1. A marhahúst egy tepsire rakjuk, és 220 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük, amíg szép aranybarna nem lesz. A vöröshagymát félbevágjuk, én a héját a rajta szoktam hagyni, mert szép színt ad a levesnek.

  2. Egy fazekat magas hőfokon felmelegítünk, majd belerakjuk a vöröshagymát a vágási felülettel lefelé, és feketére pirítjuk. Hozzáadjuk a csontos marhahúst, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.

  3. Gyöngyöző forrásban főzzük és folyamatosan, egy szűrő segítségével leszedjük a habot a tetejéről. Ha a habzás abbamaradt, beletesszük a megtisztított, nagyobb darabokra vágott sárgarépát, fehérrépát, zellert, karalábét, a negyedekre vágott gombát (ha szeretjük a pirított gomba ízét, ezt is nyugodtan jól megpiríthatjuk egy száraz serpenyőben), a fokhagymagerezdeket, sózzuk, borsozzuk, majd lefedve, lassú tűzön 2,5-3 órán keresztül főzzük. Természetesen minél tovább főzzük, annál finomabb lesz. A főzés végén hozzáadjuk a friss petrezselymet, majd félretesszük a levet és hagyjuk ülepedni.

  4. Addig a csomagoláson írtak szerint kifőzzük a tésztát, majd szépen, óvatosan leszűrjük a levesünket.

  5. A főtt húst és a zöldségeket külön szedjük, a húst letépkedjük, én a zöldségeket is fel szoktam ilyenkor vágni kis darabokra, de ez teljes mértékben ízlés kérdése.

  6. Jól megpakolunk egy mélytányért a hússal, a zöldséggel és a tésztával, majd felöntjük a szép, aranyló levünkkel, és megszórjuk egy kis frissen vágott petrezselyemmel.

www.streetkitchen.hu

Betegségre és lélekmelengetésre egyaránt tökéletes megoldás. Ha épp nincs kéznél egy ügyes kezű nagymama, akkor itt van segítségnek ez a recept.

Az igazi, klasszikus marhahúsleves elkészítése igaz, hogy némi türelmet és gyakorlatot igényel, de ez a recept segít, hogy elsőre is sikerüljön. :) Ezeket kell beszerezned hozzá:

Hozzávalók

4 fő részére
1.5 kg
levesbe való csontos marhahús
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
2 db
sárgarépa
(200 g/db)
1 db
fehérrépa
(100 g/db)
0.5 db
zellergumó
(400 g/db)
1 db
karalábé
(250 g/db)
200 g
csiperkegomba
3 gerezd
fokhagyma
egész bors
1 csokor
petrezselyem
100 g
csigatészta

Elkészítés

  1. A marhahúst egy tepsire rakjuk, és 220 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük, amíg szép aranybarna nem lesz. A vöröshagymát félbevágjuk, én a héját a rajta szoktam hagyni, mert szép színt ad a levesnek.

  2. Egy fazekat magas hőfokon felmelegítünk, majd belerakjuk a vöröshagymát a vágási felülettel lefelé, és feketére pirítjuk. Hozzáadjuk a csontos marhahúst, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.

  3. Gyöngyöző forrásban főzzük és folyamatosan, egy szűrő segítségével leszedjük a habot a tetejéről. Ha a habzás abbamaradt, beletesszük a megtisztított, nagyobb darabokra vágott sárgarépát, fehérrépát, zellert, karalábét, a negyedekre vágott gombát (ha szeretjük a pirított gomba ízét, ezt is nyugodtan jól megpiríthatjuk egy száraz serpenyőben), a fokhagymagerezdeket, sózzuk, borsozzuk, majd lefedve, lassú tűzön 2,5-3 órán keresztül főzzük. Természetesen minél tovább főzzük, annál finomabb lesz. A főzés végén hozzáadjuk a friss petrezselymet, majd félretesszük a levet és hagyjuk ülepedni.

  4. Addig a csomagoláson írtak szerint kifőzzük a tésztát, majd szépen, óvatosan leszűrjük a levesünket.

  5. A főtt húst és a zöldségeket külön szedjük, a húst letépkedjük, én a zöldségeket is fel szoktam ilyenkor vágni kis darabokra, de ez teljes mértékben ízlés kérdése.

  6. Jól megpakolunk egy mélytányért a hússal, a zöldséggel és a tésztával, majd felöntjük a szép, aranyló levünkkel, és megszórjuk egy kis frissen vágott petrezselyemmel.

Ha tetszett az aranyló húsleves gazdagon receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése