A marhahúst egy tepsire rakjuk, és 220 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük, amíg szép aranybarna nem lesz. A vöröshagymát félbevágjuk, én a héját a rajta szoktam hagyni, mert szép színt ad a levesnek.
Egy fazekat magas hőfokon felmelegítünk, majd belerakjuk a vöröshagymát a vágási felülettel lefelé, és feketére pirítjuk. Hozzáadjuk a csontos marhahúst, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
Gyöngyöző forrásban főzzük és folyamatosan, egy szűrő segítségével leszedjük a habot a tetejéről. Ha a habzás abbamaradt, beletesszük a megtisztított, nagyobb darabokra vágott sárgarépát, fehérrépát, zellert, karalábét, a negyedekre vágott gombát (ha szeretjük a pirított gomba ízét, ezt is nyugodtan jól megpiríthatjuk egy száraz serpenyőben), a fokhagymagerezdeket, sózzuk, borsozzuk, majd lefedve, lassú tűzön 2,5-3 órán keresztül főzzük. Természetesen minél tovább főzzük, annál finomabb lesz. A főzés végén hozzáadjuk a friss petrezselymet, majd félretesszük a levet és hagyjuk ülepedni.
Addig a csomagoláson írtak szerint kifőzzük a tésztát, majd szépen, óvatosan leszűrjük a levesünket.
A főtt húst és a zöldségeket külön szedjük, a húst letépkedjük, én a zöldségeket is fel szoktam ilyenkor vágni kis darabokra, de ez teljes mértékben ízlés kérdése.
Jól megpakolunk egy mélytányért a hússal, a zöldséggel és a tésztával, majd felöntjük a szép, aranyló levünkkel, és megszórjuk egy kis frissen vágott petrezselyemmel.
Aranylóhúslevesgazdagon
Betegségre és lélekmelengetésre egyaránt tökéletes megoldás. Ha épp nincs kéznél egy ügyes kezű nagymama, akkor itt van segítségnek ez a recept.
Az igazi, klasszikus marhahúsleves elkészítése igaz, hogy némi türelmet és gyakorlatot igényel, de ez a recept segít, hogy elsőre is sikerüljön. :) Ezeket kell beszerezned hozzá:
Hozzávalók
Elkészítés
A marhahúst egy tepsire rakjuk, és 220 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük, amíg szép aranybarna nem lesz. A vöröshagymát félbevágjuk, én a héját a rajta szoktam hagyni, mert szép színt ad a levesnek.
Egy fazekat magas hőfokon felmelegítünk, majd belerakjuk a vöröshagymát a vágási felülettel lefelé, és feketére pirítjuk. Hozzáadjuk a csontos marhahúst, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
Gyöngyöző forrásban főzzük és folyamatosan, egy szűrő segítségével leszedjük a habot a tetejéről. Ha a habzás abbamaradt, beletesszük a megtisztított, nagyobb darabokra vágott sárgarépát, fehérrépát, zellert, karalábét, a negyedekre vágott gombát (ha szeretjük a pirított gomba ízét, ezt is nyugodtan jól megpiríthatjuk egy száraz serpenyőben), a fokhagymagerezdeket, sózzuk, borsozzuk, majd lefedve, lassú tűzön 2,5-3 órán keresztül főzzük. Természetesen minél tovább főzzük, annál finomabb lesz. A főzés végén hozzáadjuk a friss petrezselymet, majd félretesszük a levet és hagyjuk ülepedni.
Addig a csomagoláson írtak szerint kifőzzük a tésztát, majd szépen, óvatosan leszűrjük a levesünket.
A főtt húst és a zöldségeket külön szedjük, a húst letépkedjük, én a zöldségeket is fel szoktam ilyenkor vágni kis darabokra, de ez teljes mértékben ízlés kérdése.
Jól megpakolunk egy mélytányért a hússal, a zöldséggel és a tésztával, majd felöntjük a szép, aranyló levünkkel, és megszórjuk egy kis frissen vágott petrezselyemmel.

Remek választás hűvösebb napokra, vagy ha valakit szeretnél egy tál melegséggel meglepni. És ne feledd: másnap talán még finomabb!
Ha még nem főztél elég levest a héten, ezek a tartalmas klasszikusok is megérnek egy próbát:
Tárkonyos pulykaraguleves vajas galuskával
Ha tetszett az aranyló húsleves gazdagon receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!