Ragulevesek

Tárkonyospulykaragulevesvajasgaluskával

Tárkonyos pulykaraguleves vajas galuskával

Hozzávalók
30 ml
olaj
1 fej
vöröshagyma
2 gerezd
fokhagyma
500 g
pulykacomb
só, bors
200 g
sárgarépa
100 g
fehérrépa
100 g
karalábé
2 - 2.5 l
víz vagy alaplé
1 marék
friss tárkony
1 - 2 db
babérlevél
200 g
karfiol
150 g
zöldborsó
1 csokor
petrezselyem
A vajas galuskához
1 db
tojás
200 g
liszt
0.5 csokor
petrezselyem aprítva
20 g
vaj
150 ml
tejszín
30 g
vaj

Elkészítés
Az olaj és a vaj keverékén mepároljuk a hagymát és a fokhagymát, majd rádobjuk a kis kockákra vágott húst. Ha megpirult, sózzuk, borsozzuk hozzáadjuk a felkockázott répákat és karalábét. Felöntjük a vízzel vagy alaplével, sózzuk, borsozzuk, és jöhet bele a felaprított tárkony és a babérlevél.
Ha a répa már szinte teljesen megpuhult, hozzáadjuk a tejszínt, a rózsáira szedett karfiolt és a zöldborsót. Ha a zöldségek megpuhultak, a galuska hozzávalóit csomómentesre keverjük, majd beleszaggatjuk a forrásban lévő levesbe. A galuskákkal még 5 percig főzzük a levest, majd lezárjuk, és megszórjuk az aprított petrezselyemmel.
Ha tetszett a tárkonyos pulykaraguleves, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

www.streetkitchen.hu

Egy jó raguleves minden nem-vega életében egy megkerülhetetlen mérföldkő a húsleves után. Egyszerűen nem éri meg kihagyni a családi ebédekről!

Hozzávalók

4 - 6 főre
30 ml
olaj
1 fej
vöröshagyma
2 gerezd
fokhagyma
500 g
pulykacomb
só, bors
200 g
sárgarépa
100 g
fehérrépa
100 g
karalábé
2 - 2.5 l
víz vagy alaplé
1 marék
friss tárkony
1 - 2 db
babérlevél
200 g
karfiol
150 g
zöldborsó
1 csokor
petrezselyem
A vajas galuskához
1 db
tojás
200 g
liszt
0.5 csokor
petrezselyem aprítva
20 g
vaj
150 ml
tejszín
30 g
vaj
Az olaj és a vaj keverékén mepároljuk a hagymát és a fokhagymát, majd rádobjuk a kis kockákra vágott húst. Ha megpirult, sózzuk, borsozzuk hozzáadjuk a felkockázott répákat és karalábét. Felöntjük a vízzel vagy alaplével, sózzuk, borsozzuk, és jöhet bele a felaprított tárkony és a babérlevél.
Ha a répa már szinte teljesen megpuhult, hozzáadjuk a tejszínt, a rózsáira szedett karfiolt és a zöldborsót. Ha a zöldségek megpuhultak, a galuska hozzávalóit csomómentesre keverjük, majd beleszaggatjuk a forrásban lévő levesbe. A galuskákkal még 5 percig főzzük a levest, majd lezárjuk, és megszórjuk az aprított petrezselyemmel.
Ha tetszett a tárkonyos pulykaraguleves, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ha tetszett a Tárkonyos pulykaraguleves vajas galuskával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept