Első lépésként kivesszük az előzőleg eltett húsgombócokat a fagyasztóból. (Ezekhez a pontos receptet ide kattintva találjátok!)
Megmossuk és feldaraboljuk a karfiol leveles szárát és torzsáját. A vastagabb részeket úgy daraboljuk, hogy a zsengébb, vékonyabb részekhez hasonló méretű legyen a végeredmény, majd picit félretesszük.
A burgonyát is felkockázzuk, és egy lábosban felhevítjük az olajat közepes hőfokon.
A hagymát finomra vágjuk, a fokhagymát pedig átnyomjuk fokhagymanyomón. A hagymát és fokhagymát megpirítjuk az olajon, majd egy kevés vízzel lehűtjük, hozzáadjuk a fűszerpaprikát, aztán újabb 100 ml vizet adunk hozzá és jöhet a többi fűszer. Sózzuk és hozzáadjuk a feldarabolt karfiolszárakat.
Annyi vizet adunk hozzá, hogy éppen ellepje, és majdnem puhára főzzük. Ekkor mehet bele a kockákra vágott burgonya. Ismét felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és a burgonyát is puhára főzzük. A lisztet elkeverjük egy kis vízzel, és folyamatos kevergetés mellett ezzel a habarással sűrítjük be a főzeléket.
A közben kiengedett húsgombócokat kissé ellapítjuk, és kevés olajban, közepes lángon pirosra sütjük mindkét oldalukat egy serpenyőben. A főzelékkel együtt tálaljuk.
Karfiollevél-főzelékhúsgombóccal

Sokan nem tudják, hogy a karfiol levele is fogyasztható, mi több: hasonlóan jó főzeléket lehet belőle készíteni, mint a kelkáposztalevélből. Ha odáig vagytok a karfiolért, ne hagyjátok veszni ezt az értékes részét sem!
A karfiol levelét gyakran a kukában végzi, pedig tele van ízzel és értékes tápanyaggal. Ez a recept nemcsak maradékmentő, de elképesztően finom is: egy krémes főzelék, amit szaftos húsgombócok koronáznak meg. Fenntartható, laktató, és garantáltan meglep majd az ízével!
Hozzávalók
A feltéthez
Elkészítés
Első lépésként kivesszük az előzőleg eltett húsgombócokat a fagyasztóból. (Ezekhez a pontos receptet ide kattintva találjátok!)
Megmossuk és feldaraboljuk a karfiol leveles szárát és torzsáját. A vastagabb részeket úgy daraboljuk, hogy a zsengébb, vékonyabb részekhez hasonló méretű legyen a végeredmény, majd picit félretesszük.
A burgonyát is felkockázzuk, és egy lábosban felhevítjük az olajat közepes hőfokon.
A hagymát finomra vágjuk, a fokhagymát pedig átnyomjuk fokhagymanyomón. A hagymát és fokhagymát megpirítjuk az olajon, majd egy kevés vízzel lehűtjük, hozzáadjuk a fűszerpaprikát, aztán újabb 100 ml vizet adunk hozzá és jöhet a többi fűszer. Sózzuk és hozzáadjuk a feldarabolt karfiolszárakat.
Annyi vizet adunk hozzá, hogy éppen ellepje, és majdnem puhára főzzük. Ekkor mehet bele a kockákra vágott burgonya. Ismét felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és a burgonyát is puhára főzzük. A lisztet elkeverjük egy kis vízzel, és folyamatos kevergetés mellett ezzel a habarással sűrítjük be a főzeléket.
A közben kiengedett húsgombócokat kissé ellapítjuk, és kevés olajban, közepes lángon pirosra sütjük mindkét oldalukat egy serpenyőben. A főzelékkel együtt tálaljuk.
-tOhYH3.webp)
Naná, hogy nem a karfiol az egyetlen zöldség, aminek a zöldjét gyakran kidobjuk, pedig isteni kajákat lehetne belőle készíteni! A karfiollevél-főzelék után próbáld ki ezeket a kreatív maradékmentő recepteket is:
Zelleres céklafőzelék grillezett sajttal és kellevélpesztóval
Ha tetszett a Karfiollevél-főzelék húsgombóccal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!