Fantasztikus desszertek

Kókuszospiskótatekercs

Kókuszos piskótatekercs
kokuszos-piskotatekercs

Hozzávalók
5 db
tojás
170 g
cukor
50 ml
kókusztej
100 g
liszt
1 tk
sütőpor
1 csipet
A krémhez
250 g
kókuszreszelék
600 g
mascarpone
300 ml
tejszín
8 ek
porcukor
A dekorációhoz
4 ek
kókuszchips

Elkészítés
  1. A piskótához a tojásokat különválasztjuk, a tojásfehérjét elkezdjük habbá verni, majd amikor fehérebb, stabilabb állagot kapunk, belekeverjük a cukrot, és kemény habot verünk belőle.

  2. Hozzákeverjük a tojássárgákat, a kókusztejet, majd az előzőleg egy tálban összekevert lisztet, sütőport és sót is.

  3. Egy sütőpapírral bélelt, 30×40 cm-es tepsibe simítjuk a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 15 percre.

  4. Még melegen, egy konyharuhával együtt feltekerjük, majd így hagyjuk kihűlni. Ezután óvatosan lehúzzuk róla a sütőpapírt. Félretesszük hűlni.

  5. Amíg a piskótára várunk, elkészítjük a krémet, amihez egy serpenyőben megpirítjuk a kókuszreszeléket, és amíg az kihűl, egy tálban kézi mixerrel összedolgozzuk a mascarponét a tejszínnel és a porcukorral homogén állagúra.

  6. Hozzákeverjük a kihűlt kókuszreszeléket, majd a krémből félreteszünk kb. 250 g-ot a piskótatekercs külsejéhez.

  7. A kihűlt piskótatekercset megtöltjük a maradék krémmel, feltekerjük, a félretett krémmel lekenjük a külsejét, végül pedig megszórjuk kókuszchipsszel.

www.streetkitchen.hu

Ha egy kis karibi hangulatot szeretnénk teremteni magunk körül, akkor ez a kókuszos piskótatekercs megadja a kezdő feelinget.

A kókuszos piskótatekercs az a süti, ami egyszerre nosztalgikus és friss – mintha a nagyi piskótáját nyaralásra küldenénk egy trópusi szigetre.

Hozzávalók

1 db piskótatekercshez
5 db
tojás
170 g
cukor
50 ml
kókusztej
100 g
liszt
1 tk
sütőpor
1 csipet
A krémhez
250 g
kókuszreszelék
600 g
mascarpone
300 ml
tejszín
8 ek
porcukor
A dekorációhoz
4 ek
kókuszchips

Elkészítés

  1. A piskótához a tojásokat különválasztjuk, a tojásfehérjét elkezdjük habbá verni, majd amikor fehérebb, stabilabb állagot kapunk, belekeverjük a cukrot, és kemény habot verünk belőle.

  2. Hozzákeverjük a tojássárgákat, a kókusztejet, majd az előzőleg egy tálban összekevert lisztet, sütőport és sót is.

  3. Egy sütőpapírral bélelt, 30×40 cm-es tepsibe simítjuk a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 15 percre.

  4. Még melegen, egy konyharuhával együtt feltekerjük, majd így hagyjuk kihűlni. Ezután óvatosan lehúzzuk róla a sütőpapírt. Félretesszük hűlni.

  5. Amíg a piskótára várunk, elkészítjük a krémet, amihez egy serpenyőben megpirítjuk a kókuszreszeléket, és amíg az kihűl, egy tálban kézi mixerrel összedolgozzuk a mascarponét a tejszínnel és a porcukorral homogén állagúra.

  6. Hozzákeverjük a kihűlt kókuszreszeléket, majd a krémből félreteszünk kb. 250 g-ot a piskótatekercs külsejéhez.

  7. A kihűlt piskótatekercset megtöltjük a maradék krémmel, feltekerjük, a félretett krémmel lekenjük a külsejét, végül pedig megszórjuk kókuszchipsszel.

kokuszos-piskotatekercs-2
Kókuszos piskótatekercs (Fotó: Street Kitchen)

A kókuszos piskótatekercs nemcsak finom, de látványra is hozza a nyári desszertek hangulatát. Egy jó kávé vagy jeges limonádé mellé isteni, de ünnepi alkalmakra is bevethető, főleg ha egy kis extra gyümölccsel vagy csokoládéforgáccsal dobod fel.

Még több kókuszos sütit találsz az oldalunkon:

Kakaós-kókuszos bögrés süti

Kókuszos krémes

Megúszós kókuszos szelet

Ha tetszett a Kókuszos piskótatekercs receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept