A legjobb reggelik

Pulykásreggeliburrito

Pulykás reggeli burrito

Hozzávalók
A raguhoz:
2 ek
étolaj
1 fej
vöröshagyma
(150 g/fej)
300 g
darált pulykahús
bors
1 tk
füstölt paprika
½ tk őrölt római kömény
1 tk
fokhagyma-granulátum
150 ml
víz
A rántottához
4 db
tojás
bors
1 ek
étolaj
Az összeállításhoz
2 db
tortillalap
(25 cm átmérőjű)
120 g
jégsaláta
150 g
koktélparadicsom

Elkészítés
  1. A pulykás reggeli burrito első lépéseként a finomra vágott vöröshagymát olajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a darált húst. Alaposan megpirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk és fűszerezzük a füstölt paprikával, a római köménnyel és a fokhagyma-granulátummal. Összeforgatjuk, felöntjük a vízzel, majd kevergetve sűrűsödésig forraljuk. A kész ragut félretesszük.

  2. A tojásokat villával homogénre keverjük, sózzuk, borsozzuk, majd egy serpenyőben, olajon krémesre sütjük, és már kezdhetjük is a burrito összeállítását.

  3. A tortilla közepére ragut halmozunk, figyelve, hogy legalább 3-4 cm-t hagyjunk szabadon a szélén.

  4. A ragura tesszük a tojást, a vékony csíkokra vágott jégsalátát és a negyedelt koktélparadicsomot.

  5. A tortillát kétoldalról behajtjuk, majd a merőleges oldal felől feltekerjük, úgy, hogy a tölteléket begyűrjük a tortilla közepére. Félbevágjuk és még melegen fogyasztjuk.

www.streetkitchen.hu

A recept, amit azokon a nagyon éhes reggeleken keresel. Szaftos, fehérjedús, finom és még hamar meg is van. Ezzel a kajával indul egy tökéletes nap.

Ha unod a szokásos reggeliket, próbáld ki ezt a fűszeres, laktató pulykás burritót! A darált pulykahús könnyedebb alternatíva mint a marha, a füstölt paprika és a római kömény pedig remek extra ízt ad. Jó tanács: a ragut előző este is elkészítheted, így reggel csak összerakod, és már indulhat is a nap egy meleg, szaftos burritóval!

Hozzávalók

2 főre
A raguhoz:
2 ek
étolaj
1 fej
vöröshagyma
(150 g/fej)
300 g
darált pulykahús
bors
1 tk
füstölt paprika
½ tk őrölt római kömény
1 tk
fokhagyma-granulátum
150 ml
víz
A rántottához
4 db
tojás
bors
1 ek
étolaj
Az összeállításhoz
2 db
tortillalap
(25 cm átmérőjű)
120 g
jégsaláta
150 g
koktélparadicsom

Elkészítés

  1. A pulykás reggeli burrito első lépéseként a finomra vágott vöröshagymát olajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a darált húst. Alaposan megpirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk és fűszerezzük a füstölt paprikával, a római köménnyel és a fokhagyma-granulátummal. Összeforgatjuk, felöntjük a vízzel, majd kevergetve sűrűsödésig forraljuk. A kész ragut félretesszük.

  2. A tojásokat villával homogénre keverjük, sózzuk, borsozzuk, majd egy serpenyőben, olajon krémesre sütjük, és már kezdhetjük is a burrito összeállítását.

  3. A tortilla közepére ragut halmozunk, figyelve, hogy legalább 3-4 cm-t hagyjunk szabadon a szélén.

  4. A ragura tesszük a tojást, a vékony csíkokra vágott jégsalátát és a negyedelt koktélparadicsomot.

  5. A tortillát kétoldalról behajtjuk, majd a merőleges oldal felől feltekerjük, úgy, hogy a tölteléket begyűrjük a tortilla közepére. Félbevágjuk és még melegen fogyasztjuk.

Ha tetszett a Pulykás reggeli burrito receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept