Először szárazra töröljük a csirkecombokat, és mindkét oldalukat besózzuk, majd kukoricakeményítőbe forgatjuk őket, úgy, hogy vékonyan bevonja a hús felületét.
Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, és a csirkét a bőrös oldalával lefelé kezdjük el sütni. Oldalanként körülbelül 7 percig sütjük, amíg a hús aranybarna és ropogós nem lesz. Amikor elkészül, kivesszük, félretesszük és melegen tartjuk.
Ezalatt elkészítjük a korianderes szószt. Egy kisebb lábasban, a szezámolajon lepirítjuk a nagyobb darabokra vágott salottahagymát, a szeletelt fokhagymát és a zöld currypasztát. Felöntjük a kókuszkrémmel, és addig főzzük, amíg a hagyma megpuhul. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a halszószt, a lime levét, egy kevés cukrot és a friss koriandert (szárastól, mindenestül). Kézi botmixerrel simára turmixoljuk, amíg szép halványzöld színt kapunk. Ha a szósz túl sűrű, kevés kókuszkrémmel hígíthatjuk.
Tálaláskor egy mélyebb tányérba teszünk egy adag párolt rizst, mellé öntünk a korianderes szószból, a csíkokra vágott csirkehúst pedig a kettő közé helyezzük. Végül friss korianderrel és egy kevés újhagyma zöldjével szórjuk meg.
Thaikorianderszószossültcsirke

A thai konyha lényege az egyensúly: a sós, az édes, a savanykás és a fűszeres ízek harmóniája. Ebben az ételben mindez megtalálható. A ropogósra sült csirke a friss koriander aromájával és a kókusztej lágyságával keveredik. A lime frissít, a halszósz mélységet ad, a zöld curry pedig elhozza azt a jellegzetes csípősséget, amitől minden falat egy apró ízutazás Thaiföldre.
A thai korianderszószos sült csirke egy igazi ízbomba: friss, sós, citrusos, kicsit csíp, kicsit édeskés, és minden falat után azt kérdezed magadtól, miért nem csináltál ilyet korábban.
Hozzávalók
A tálaláshoz
Elkészítés
Először szárazra töröljük a csirkecombokat, és mindkét oldalukat besózzuk, majd kukoricakeményítőbe forgatjuk őket, úgy, hogy vékonyan bevonja a hús felületét.
Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, és a csirkét a bőrös oldalával lefelé kezdjük el sütni. Oldalanként körülbelül 7 percig sütjük, amíg a hús aranybarna és ropogós nem lesz. Amikor elkészül, kivesszük, félretesszük és melegen tartjuk.
Ezalatt elkészítjük a korianderes szószt. Egy kisebb lábasban, a szezámolajon lepirítjuk a nagyobb darabokra vágott salottahagymát, a szeletelt fokhagymát és a zöld currypasztát. Felöntjük a kókuszkrémmel, és addig főzzük, amíg a hagyma megpuhul. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a halszószt, a lime levét, egy kevés cukrot és a friss koriandert (szárastól, mindenestül). Kézi botmixerrel simára turmixoljuk, amíg szép halványzöld színt kapunk. Ha a szósz túl sűrű, kevés kókuszkrémmel hígíthatjuk.
Tálaláskor egy mélyebb tányérba teszünk egy adag párolt rizst, mellé öntünk a korianderes szószból, a csíkokra vágott csirkehúst pedig a kettő közé helyezzük. Végül friss korianderrel és egy kevés újhagyma zöldjével szórjuk meg.

Ha igazán finom, szaftos csirkét szeretnél az asztalra tenni, nem mindegy, hogyan választod ki a húst. Első lépésként érdemes figyelni arra, honnan származik a csirke: a hazai, megbízható forrásból származó hús általában frissebb és jobb minőségű, mint a sok napot utazott, előre csomagolt változat. Ha van rá lehetőséged, érdemes piacról vagy kistermelőtől vásárolni – az ízélmény is sokkal jobb lesz.
A friss csirkemell vagy -comb színe világos, enyhén rózsaszínes, és a húsa feszes, nem nyálkás, nem túl puha. Ha a húsnak furcsa, savanykás vagy édeskés szaga van, inkább hagyd ott. Bőrös csirkénél figyelj arra, hogy a bőr száraz, sértetlen legyen, a zsír pedig halványsárga – a sötétebb, szürkés árnyalat a hús öregedésére utalhat.
Ha előre csomagolt húst veszel, mindig nézd meg a lejárati dátumot, és azt is, mennyi lé gyűlt össze a tálcában – a túl sok folyadék nem jó jel. És ha gyakran főzöl csirkéből, érdemes nagyobb adagot venni, porciózni és lefagyasztani, így mindig kéznél lesz egy jó alapanyag.
A thai korianderszószos sült csirke mellé ez is lehet köret:
Ha tetszett a thai korianderszószos sült csirke receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!



-huU69M.webp)