Ázsiai kaják

Kimchispirítottrizs

Kimchis pirított rizs
kimchis-piritott-rizs

Hozzávalók
2 ek
étolaj
1 fej
vöröshagyma
(110 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
150 g
kimchi
300 g
főtt jázminrizs
2 db
tojás
2 ek
szójaszósz
1 tk
szezámolaj
bors
1 szál
újhagyma
pirított szezámmag

Elkészítés
  1. Egy nagy serpenyőben vagy wokban felforrósítjuk az olajat, beletesszük az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát, majd 1-2 percig pirítjuk.

  2. Hozzáadjuk az aprított kimchit, és további 2–3 percig pároljuk. Ezután beleforgatjuk a főtt rizst, és közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett 5–7 percig pirítjuk, hogy a rizs átmelegedjen és kissé megpiruljon.

  3. A serpenyő szélére toljuk a rizst, felverjük a tojásokat, és ráöntjük a közepére, majd gyorsan összekeverjük a rizzsel, hogy krémes és egyenletes legyen.

  4. Hozzáadjuk a szójaszószt, a szezámolajat, ízesítjük sóval és borssal, összeforgatjuk a vékony karikákra vágott újhagymával, majd pirított szezámmaggal megszórva tálaljuk.

www.streetkitchen.hu

Ezt az ételt nevezhetnénk akár koreai rizottónak is, hiszen egy finom kimchis és krémes rizsről van szó!

A kimchis pirított rizs a koreai konyha egyik legjobb megúszós fogása: gyors, ütős és tele van umamival! Ha maradt egy kis főtt rizs a hűtőben, már félig nyert ügyed van. :)

Hozzávalók

2 fő részére
2 ek
étolaj
1 fej
vöröshagyma
(110 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
150 g
kimchi
300 g
főtt jázminrizs
2 db
tojás
2 ek
szójaszósz
1 tk
szezámolaj
bors
1 szál
újhagyma
pirított szezámmag

Elkészítés

  1. Egy nagy serpenyőben vagy wokban felforrósítjuk az olajat, beletesszük az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát, majd 1-2 percig pirítjuk.

  2. Hozzáadjuk az aprított kimchit, és további 2–3 percig pároljuk. Ezután beleforgatjuk a főtt rizst, és közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett 5–7 percig pirítjuk, hogy a rizs átmelegedjen és kissé megpiruljon.

  3. A serpenyő szélére toljuk a rizst, felverjük a tojásokat, és ráöntjük a közepére, majd gyorsan összekeverjük a rizzsel, hogy krémes és egyenletes legyen.

  4. Hozzáadjuk a szójaszószt, a szezámolajat, ízesítjük sóval és borssal, összeforgatjuk a vékony karikákra vágott újhagymával, majd pirított szezámmaggal megszórva tálaljuk.

kimchis-piritott-rizs-1
Kimchis pirított rizs (Fotó: Street Kitchen)

Tipp: az a legszerencsésebb, ha van otthon tegnapi maradék rizsünk, de persze akkor sem dől össze a világ, ha aznap főzzük meg hozzá.

Ez a pirított rizs egyszerre laktató és frissítő, hála a kimchi savanykás-csípős karakterének és a roppanós újhagymának. Remekül működik egy gyors hétköznapi vacsiként, de akár egy ázsiai tematikájú ebéd részeként is megállja a helyét. Ha merészebb vagy, próbáld ki tavaszi tekercsek vagy sült tofu mellé köretként is!

És ha imádod a kimchit? Itt van még három tuti recept, amit mindenképp készíts el:

Kacsamelles-kimchis bao
Kimchi grilled cheese toast

Grillezett ázsiai burrito

Ha tetszett a kimchis pirított rizs receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése