Green kitchen

Krumplislepény

Krumplis lepény

Hozzávalók
300 g
maradék krumplipüré
1 db
tojás
120 g
liszt
só, bors
1 kis csokor
snidling
1 gerezd
fokhagyma
30 ml
tej
10 g
friss élesztő
zsír vagy olaj a sütéshez
A tálaláshoz
fokhagymás tejföl

Elkészítés

A krumplis lepényhez a krumplipürét összekeverjük a tojással, a liszttel (előfordulhat, hogy picit több liszt kell hozzá, ez a krumpli keményítőtartalmától függ és hogy mennyi vaj került bele, mikor készült a püré). Sózzuk (amennyiben igényli), borsozzuk, belekeverjük az apróra vágott snidlinget és a zúzott fokhagymát, majd hozzáöntjük a langyos tejben elkevert élesztőt, és összekeverjük a tésztát.

Egy serpenyőt átkenünk zsírral vagy olajjal, 2 evőkanálnyi adagokat rakunk bele a püréből, kicsit elterítjük őket, és kettesével vagy hármasával, ahogy kényelmesen elférnek, közepesnél kicsit magasabb lángon, oldalanként 2 perc alatt megsütjük őket. A tejfölt összekeverjük egy kis zúzott fokhagymával, és azzal kínáljuk. Tálaláskor megszórhatjuk még egy kevés aprított snidlinggel.

  • Előkészítési idő: 10 perc
  • Sütési idő: 20 perc
  • Összesen: 30 perc
krumplis-lepeny-tejfol
Krumplis lepény

Ezek a krumplis receptek is érdekelhetnek a Street Kitchen oldaláról:

Krumplis pogácsa maradék krumplipüréből

Krumplis lángos

Zé-féle bubble and squeak maradék krumplipüréből

www.streetkitchen.hu

Ha megmaradt némi krumplipüré a tegnapi vacsorából, de a hús már elfogyott, ne dobjátok ki! Készítsetek belőle pár lepényt, ami egy adag fokhagymás tejföllel isteni sós nasi lesz az esti film mellé!

Hozzávalók

8 - 10 lepényhez
300 g
maradék krumplipüré
1 db
tojás
120 g
liszt
só, bors
1 kis csokor
snidling
1 gerezd
fokhagyma
30 ml
tej
10 g
friss élesztő
zsír vagy olaj a sütéshez
A tálaláshoz
fokhagymás tejföl

A krumplis lepényhez a krumplipürét összekeverjük a tojással, a liszttel (előfordulhat, hogy picit több liszt kell hozzá, ez a krumpli keményítőtartalmától függ és hogy mennyi vaj került bele, mikor készült a püré). Sózzuk (amennyiben igényli), borsozzuk, belekeverjük az apróra vágott snidlinget és a zúzott fokhagymát, majd hozzáöntjük a langyos tejben elkevert élesztőt, és összekeverjük a tésztát.

Egy serpenyőt átkenünk zsírral vagy olajjal, 2 evőkanálnyi adagokat rakunk bele a püréből, kicsit elterítjük őket, és kettesével vagy hármasával, ahogy kényelmesen elférnek, közepesnél kicsit magasabb lángon, oldalanként 2 perc alatt megsütjük őket. A tejfölt összekeverjük egy kis zúzott fokhagymával, és azzal kínáljuk. Tálaláskor megszórhatjuk még egy kevés aprított snidlinggel.

  • Előkészítési idő: 10 perc
  • Sütési idő: 20 perc
  • Összesen: 30 perc
krumplis-lepeny-tejfol
Krumplis lepény

Ezek a krumplis receptek is érdekelhetnek a Street Kitchen oldaláról:

Krumplis pogácsa maradék krumplipüréből

Krumplis lángos

Zé-féle bubble and squeak maradék krumplipüréből

Ha tetszett a Krumplis lepény receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept