Saláták

Fűszeres,indiaiburgonyasaláta

Fűszeres, indiai burgonyasaláta

Hozzávalók
1 kg
krumpli
1 csokor
friss koriander
1 csokor
friss petrezselyem
2 ek
olívaolaj
A currypasztához
1
kis fej vöröshagyma
3 gerezd
fokhagyma
1 ek
egész koriander
1 tk
köménymag
1 tk
kurkuma
2 tk
currypor
3 ek
olívaolaj
1 db
lime

Elkészítés
A krumplit meghámozzuk, közepes méretű kockákra vágjuk és sós vízben félpuhára főzzük, leszűrjük. A currypasztához egy serpenyőben addig pirítjuk szárazon a koriandert és a köménymagot, amíg illatozni nem kezd. Ezután egy mozsárba rakjuk. Ugyanabban a serpenyőben 1 kanál olajon enyhe aranybarna színűre megpirítjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát.
Elzárjuk, belekeverjük a curryt és a kurkumát, hogy feloldódjon az olajban. Ezt a pirított fűszerekhez adjuk, 2 kanál olívaolajjal, sóval, borssal és a lime levével együtt és alaposan összezúzzuk a mozsárban az egészet. Ugyanabban a serpenyőben 2 kanál olajon alaposan lepirítjuk a megfőtt krumplit. Ezután összekeverjük a currypasztával és elzárjuk. Aprított korianderrel és petrezselyemmel megszórva tálaljuk.[caption id="" align="alignnone" width="768"]
Az indiai burgonyasaláta tálalása[/caption] Csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

www.streetkitchen.hu

Ez a krumplisaláta szerintem önmagában is teljesen megállja a helyét, egy ecetes zöldsalival. Mivel az indiai kaják iszonyú fűszeresek, és sokszor tényleg nem hiányzik belőlük a hús, ez sem kivétel. Hidegen vagy melegen is simán ehetjük!

Hozzávalók

4 főre
1 kg
krumpli
1 csokor
friss koriander
1 csokor
friss petrezselyem
2 ek
olívaolaj
A currypasztához
1
kis fej vöröshagyma
3 gerezd
fokhagyma
1 ek
egész koriander
1 tk
köménymag
1 tk
kurkuma
2 tk
currypor
3 ek
olívaolaj
1 db
lime
A krumplit meghámozzuk, közepes méretű kockákra vágjuk és sós vízben félpuhára főzzük, leszűrjük. A currypasztához egy serpenyőben addig pirítjuk szárazon a koriandert és a köménymagot, amíg illatozni nem kezd. Ezután egy mozsárba rakjuk. Ugyanabban a serpenyőben 1 kanál olajon enyhe aranybarna színűre megpirítjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát.
Elzárjuk, belekeverjük a curryt és a kurkumát, hogy feloldódjon az olajban. Ezt a pirított fűszerekhez adjuk, 2 kanál olívaolajjal, sóval, borssal és a lime levével együtt és alaposan összezúzzuk a mozsárban az egészet. Ugyanabban a serpenyőben 2 kanál olajon alaposan lepirítjuk a megfőtt krumplit. Ezután összekeverjük a currypasztával és elzárjuk. Aprított korianderrel és petrezselyemmel megszórva tálaljuk.[caption id="" align="alignnone" width="768"]
Az indiai burgonyasaláta tálalása[/caption] Csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ha tetszett a Fűszeres, indiai burgonyasaláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept