Saláták

Marhahúsossalátamálnavinaigrette-tel

Marhahúsos saláta málna vinaigrette-tel

Hozzávalók
bors
25 dkg
marhahús (pl. bélszín)
1 ek
étolaj
1 csomag
25 dkg
málna
1 ek
balzsamecet
1 ek
méz
5 ek
olívaolaj
bors
10 dkg
tökmag

Elkészítés

marhahusosmalnassalata.jpg

A tökmagot száraz serpenyőben megpirítjuk. Kiszedjük, félretesszük. A serpenyőt kitöröljük, felforrósítjuk, beleöntünk 1 ek olajat és ezt is felforrósítjuk. A húst megmossuk, szárazra töröljük, oldalanként 1-1 percig kérgesre pirítjuk a serpenyőben. Közben sózzuk, borsozzuk. 100 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 15 percig sütjük. Ezután kivesszük és szeletelés előtt hagyjuk 10 percig pihenni.

10 dkg málnát pépesre aprítunk, szűrőn átpasszírozzuk és a magjait kidobjuk. A málnavelőt összekeverjük a balzsamecettel és a mézzel, majd folyamatos kevergetés mellett beledolgozzuk az olajat. Akkor jó, ha sűrű, már-már zselés állagot kapunk. Sóval, borssal ízesítjük.

A salátakeveréket tálba tesszük, meglocsoljuk a málnaöntettel, megszórjuk a pirított tökmaggal és a málnaszemekkel. A húst vékony szeletekre vágjuk és elrendezzük a salátán.

www.streetkitchen.hu

A saláta izgalmas téma, főleg ha a szezon által kínált szuper gyümölcsökkel és például a kedvenc húsfélénkkel készítjük el. Egyből laktató vacsora kerekedik belőle, amit még a legnagyobb melegben sem probléma összedobni! Egyetek egészséges, könnyű és izgalmas vacsorákat!

Hozzávalók

1
bors
25 dkg
marhahús (pl. bélszín)
1 ek
étolaj
1 csomag
25 dkg
málna
1 ek
balzsamecet
1 ek
méz
5 ek
olívaolaj
bors
10 dkg
tökmag

marhahusosmalnassalata.jpg

A tökmagot száraz serpenyőben megpirítjuk. Kiszedjük, félretesszük. A serpenyőt kitöröljük, felforrósítjuk, beleöntünk 1 ek olajat és ezt is felforrósítjuk. A húst megmossuk, szárazra töröljük, oldalanként 1-1 percig kérgesre pirítjuk a serpenyőben. Közben sózzuk, borsozzuk. 100 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 15 percig sütjük. Ezután kivesszük és szeletelés előtt hagyjuk 10 percig pihenni.

10 dkg málnát pépesre aprítunk, szűrőn átpasszírozzuk és a magjait kidobjuk. A málnavelőt összekeverjük a balzsamecettel és a mézzel, majd folyamatos kevergetés mellett beledolgozzuk az olajat. Akkor jó, ha sűrű, már-már zselés állagot kapunk. Sóval, borssal ízesítjük.

A salátakeveréket tálba tesszük, meglocsoljuk a málnaöntettel, megszórjuk a pirított tökmaggal és a málnaszemekkel. A húst vékony szeletekre vágjuk és elrendezzük a salátán.

Ha tetszett a Marhahúsos saláta málna vinaigrette-tel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept