A barna rizst bő, sós vízben megfőzzük, leszűrjük, és hagyjuk kihűlni. Az újhagymát, a csicseriborsót, a petrezselymet és a retket apróra vágjuk.
Egy nagy tálban elkeverjük a szardellát az olívaolajjal, a citromlével, sóval, borssal, oregánóval, reszelt parmezánnal, és ebbe forgatjuk bele a felaprított zöldségeket, a rizst és a tonhalat.
Az olaszok nagy szardellarajongók, salátadresszingek alapjaként is használják, vagy csak ízesítésként is, mint pl. a parmezánt. Higgyétek el, hogy nem lesz halíze, csak egy enyhe sósságot fog adni az ételnek!
Hozzávalók
4 főre
250 g
előgőzölt barna rizs
1 csokor
újhagyma
1 konzerv
csicseriborsó
1 csokor
friss petrezselyem
1 csokor
retek
4 - 5 db
szardella
100 ml
olívaolaj
0.5 db
citrom leve
só, bors
1 tk
szárított oregánó
20 g
parmezán
1 konzerv
tonhal
A barna rizst bő, sós vízben megfőzzük, leszűrjük, és hagyjuk kihűlni. Az újhagymát, a csicseriborsót, a petrezselymet és a retket apróra vágjuk.
Egy nagy tálban elkeverjük a szardellát az olívaolajjal, a citromlével, sóval, borssal, oregánóval, reszelt parmezánnal, és ebbe forgatjuk bele a felaprított zöldségeket, a rizst és a tonhalat.
Olasz rizssaláta
Ha tetszett az Olasz rizssaláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!