Spárgás receptek

SpárgásCézár-saláta

Spárgás Cézár-saláta
Spárgás cézár saláta

Hozzávalók
10 szál
zöld spárga
1 db
citrom leve
Az öntethez
2 db
tojássárgája
1 tk
dijoni mustár
100 ml
olívaolaj
200 ml
étolaj
1
szardellapaszta
(60 g-os kiszerelés)
1 ek
kristálycukor
2 gerezd
zúzott fokhagyma
1 ek
worchestershire-szósz
1 db
citrom leve
bors
A tálaláshoz
1 fej
római saláta
1 marék
pirított kenyérkocka
50 g
parmezán

Elkészítés
  1. A spárga előkészítésével kezdünk: a fás részét letörjük, az alját egyenesre vágjuk, a leveleket egy kis késsel óvatosan lekapargatjuk, majd a szárakat 2 cm-es darabokra vágjuk. Sós vizet forralunk, ebbe belefacsarjuk a citrom levét és 2 percig forraljuk a vízben a spárgát, aztán lehűtjük.

  2. Az öntethez a tojássárgájákat és a mustárt egy keverőtálba tesszük és robotgéppel alaposan összekeverjük. Folyamatosan keverve, lassan hozzácsurgatjuk a hideg olajokat, amíg majonézállagot nem kapunk belőle. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, alaposan elkeverjük és sóval, borssal ízesítjük.

  3. Tálaláskor a megmosott salátaleveleket nagyobb darabokra tépkedjük, meglocsoljuk az öntettel, aztán ráhelyezzük a spárgát és a kenyérkockákat. A parmezánból egy hámozó segítségével forgácsot készítünk és ezt is a tetejére szórjuk.


www.streetkitchen.hu

Ha szereted a Cézár-salátát, de már unod a csirkés feltétet, akkor elő azokkal a spárgákkal és készítsd el a klasszik sali tavaszi kiadását!

A Cézár-saláta igazi örökzöld, de néha még a legnagyobb klasszikusokat is érdemes kicsit újragondolni. Ha tavasz, akkor spárga – így jött az ötlet, hogy a megszokott csirkés feltét helyett ebben a változatban a zsenge zöld spárga kapja a főszerepet. A pikáns, szardellás öntet és a parmezán forgács továbbra is marad, ahogy kell, de ez a kiadás frissebb, üdébb és nagyon szezonális!

Hozzávalók

2 főre
10 szál
zöld spárga
1 db
citrom leve
Az öntethez
2 db
tojássárgája
1 tk
dijoni mustár
100 ml
olívaolaj
200 ml
étolaj
1
szardellapaszta
(60 g-os kiszerelés)
1 ek
kristálycukor
2 gerezd
zúzott fokhagyma
1 ek
worchestershire-szósz
1 db
citrom leve
bors
A tálaláshoz
1 fej
római saláta
1 marék
pirított kenyérkocka
50 g
parmezán

Elkészítés

  1. A spárga előkészítésével kezdünk: a fás részét letörjük, az alját egyenesre vágjuk, a leveleket egy kis késsel óvatosan lekapargatjuk, majd a szárakat 2 cm-es darabokra vágjuk. Sós vizet forralunk, ebbe belefacsarjuk a citrom levét és 2 percig forraljuk a vízben a spárgát, aztán lehűtjük.

  2. Az öntethez a tojássárgájákat és a mustárt egy keverőtálba tesszük és robotgéppel alaposan összekeverjük. Folyamatosan keverve, lassan hozzácsurgatjuk a hideg olajokat, amíg majonézállagot nem kapunk belőle. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, alaposan elkeverjük és sóval, borssal ízesítjük.

  3. Tálaláskor a megmosott salátaleveleket nagyobb darabokra tépkedjük, meglocsoljuk az öntettel, aztán ráhelyezzük a spárgát és a kenyérkockákat. A parmezánból egy hámozó segítségével forgácsot készítünk és ezt is a tetejére szórjuk.


Spárgás cézár saláta
Spárgás cézár-saláta (Fotó: Street Kitchen)

Ez a saláta nemcsak gyors és tápláló, hanem egy kis kreativitással új életet is lehel a jól ismert ízekbe. Legyen ebéd egy napfényes teraszon vagy könnyed vacsora egy fárasztó nap után – a spárgás Cézár-saláta mindig telitalálat!

További spárgás receptek:

Spárgás rizottó

Spárgás-tejszínes gnocchi

Spárgás curry

Ha tetszett a Spárgás Cézár-saláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept