Tavaszi receptek

Spárgás-tejszínesgnocchi

Spárgás-tejszínes gnocchi
Spárgás-tejszínes gnocchi recept képpel

Hozzávalók
1 csokor
zöld spárga
(450 g-os kiszerelés)
bors
150 ml
habtejszín
3 ek
olívaolaj
1 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
3 gerezd
fokhagyma
1 csomag
bolti gnocchi
(400 g-os kiszerelés)
25 g
reszelt parmezán
pár csepp citromlé
A tálaláshoz
frissen őrölt bors

Elkészítés
  1. A spárgákat megtisztítjuk, majd kisebb, 3 cm-es darabokra vágjuk.

  2. A rügyeket bő, sós, forrásban lévő vízben 1 percig főzzük, majd kivesszük és félretesszük.

  3. A spárga többi részét ugyanebben a vízben 5 percig főzzük, ezután leszűrjük és turmixgéppel alaposan lezúzzuk a tejszínnel.

  4. A serpenyőben felhevített olajon üvegesre pirítjuk az apróra vágott vörös- és fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük a lezúzott tejszínes spárgával és pár perc alatt mártássá forraljuk össze.

  5. A gnocchit kifőzzük a csomagoláson található leírás alapján, majd összeforgatjuk a mártással, belekeverjük a parmezánt és a citromlevet.

  6. Hozzáadjuk a félretett spárgarügyeket is, és frissen őrölt borssal tálaljuk.

www.streetkitchen.hu

Érdemes tartani otthon a hűtőben előre csomagolt gnocchit, mert bármikor villámgyorsan lehet belőle zseniális ételeket készíteni, mint például ez a selymes, tejszínes, spárgás fogás is.

pictogram

Vega

A spárga tipikusan az a zöldség, ami csak pár hétig él velünk intenzíven, de olyankor minden formában nyomjuk – mintha bepótolnánk egy éves lemaradást. A szezonja nagyjából március végétől június közepéig tart, de a csúcspontja április-május környékén van. Ilyenkor a legzsengébb, legropogósabb, és tényleg megéri frissen venni, mert a spárga nem az a kamrában tárolós fajta – minél hamarabb felhasználod, annál finomabb. Például egy ilyen isteni spárgás-tejszínes gnocchi receptjéhez!

Hozzávalók

2 főre
1 csokor
zöld spárga
(450 g-os kiszerelés)
bors
150 ml
habtejszín
3 ek
olívaolaj
1 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
3 gerezd
fokhagyma
1 csomag
bolti gnocchi
(400 g-os kiszerelés)
25 g
reszelt parmezán
pár csepp citromlé
A tálaláshoz
frissen őrölt bors

Elkészítés

  1. A spárgákat megtisztítjuk, majd kisebb, 3 cm-es darabokra vágjuk.

  2. A rügyeket bő, sós, forrásban lévő vízben 1 percig főzzük, majd kivesszük és félretesszük.

  3. A spárga többi részét ugyanebben a vízben 5 percig főzzük, ezután leszűrjük és turmixgéppel alaposan lezúzzuk a tejszínnel.

  4. A serpenyőben felhevített olajon üvegesre pirítjuk az apróra vágott vörös- és fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük a lezúzott tejszínes spárgával és pár perc alatt mártássá forraljuk össze.

  5. A gnocchit kifőzzük a csomagoláson található leírás alapján, majd összeforgatjuk a mártással, belekeverjük a parmezánt és a citromlevet.

  6. Hozzáadjuk a félretett spárgarügyeket is, és frissen őrölt borssal tálaljuk.

Spárgás-tejszínes gnocchi recept képpel
Spárgás-tejszínes gnocchi (Fotó: Zele Timi)

Extra pont jár egy kis pirított baconért vagy füstölt tofuért a tetején, ha hússal vagy húsmentesen turbóznád. A kész ételt nem érdemes sokáig tárolni, mert a gnocchi hajlamos beszívni a szószt, de frissen újramelegítve még másnap is élvezhető. Tavaszra, baráti vacsorákra vagy csak úgy – simán hozza a „kicsit olasz, kicsit magyar” hangulatot.

Ha megtetszett a spárgás-tejszínes gnocchi receptje, akkor mutatunk még pár megúszós gnocchis kaját!

Négysajtos gnocchi

Paprikapesztós gnocchi

Gnocchi alla sorrentina

Ha tetszett a Spárgás-tejszínes gnocchi receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept