A spárgákat megtisztítjuk, majd kisebb, 3 cm-es darabokra vágjuk.
A rügyeket bő, sós, forrásban lévő vízben 1 percig főzzük, majd kivesszük és félretesszük.
A spárga többi részét ugyanebben a vízben 5 percig főzzük, ezután leszűrjük és turmixgéppel alaposan lezúzzuk a tejszínnel.
A serpenyőben felhevített olajon üvegesre pirítjuk az apróra vágott vörös- és fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük a lezúzott tejszínes spárgával és pár perc alatt mártássá forraljuk össze.
A gnocchit kifőzzük a csomagoláson található leírás alapján, majd összeforgatjuk a mártással, belekeverjük a parmezánt és a citromlevet.
Hozzáadjuk a félretett spárgarügyeket is, és frissen őrölt borssal tálaljuk.
Spárgás-tejszínesgnocchi
Érdemes tartani otthon a hűtőben előre csomagolt gnocchit, mert bármikor villámgyorsan lehet belőle zseniális ételeket készíteni, mint például ez a selymes, tejszínes, spárgás fogás is.

Vega
A spárga tipikusan az a zöldség, ami csak pár hétig él velünk intenzíven, de olyankor minden formában nyomjuk – mintha bepótolnánk egy éves lemaradást. A szezonja nagyjából március végétől június közepéig tart, de a csúcspontja április-május környékén van. Ilyenkor a legzsengébb, legropogósabb, és tényleg megéri frissen venni, mert a spárga nem az a kamrában tárolós fajta – minél hamarabb felhasználod, annál finomabb. Például egy ilyen isteni spárgás-tejszínes gnocchi receptjéhez!
Hozzávalók
A tálaláshoz
Elkészítés
A spárgákat megtisztítjuk, majd kisebb, 3 cm-es darabokra vágjuk.
A rügyeket bő, sós, forrásban lévő vízben 1 percig főzzük, majd kivesszük és félretesszük.
A spárga többi részét ugyanebben a vízben 5 percig főzzük, ezután leszűrjük és turmixgéppel alaposan lezúzzuk a tejszínnel.
A serpenyőben felhevített olajon üvegesre pirítjuk az apróra vágott vörös- és fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük a lezúzott tejszínes spárgával és pár perc alatt mártássá forraljuk össze.
A gnocchit kifőzzük a csomagoláson található leírás alapján, majd összeforgatjuk a mártással, belekeverjük a parmezánt és a citromlevet.
Hozzáadjuk a félretett spárgarügyeket is, és frissen őrölt borssal tálaljuk.

Extra pont jár egy kis pirított baconért vagy füstölt tofuért a tetején, ha hússal vagy húsmentesen turbóznád. A kész ételt nem érdemes sokáig tárolni, mert a gnocchi hajlamos beszívni a szószt, de frissen újramelegítve még másnap is élvezhető. Tavaszra, baráti vacsorákra vagy csak úgy – simán hozza a „kicsit olasz, kicsit magyar” hangulatot.
Ha megtetszett a spárgás-tejszínes gnocchi receptje, akkor mutatunk még pár megúszós gnocchis kaját!
Ha tetszett a Spárgás-tejszínes gnocchi receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!