Vegetáriánus ételek

Spárgáscurry

Spárgás curry

Hozzávalók
500 g
zöld spárga
3 db
kápia paprika
(80 g/db)
2 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
3 db
paradicsom
(100 g/db)
4 ek
étolaj
4 gerezd
fokhagyma
1 tk
őrölt római kömény
1 tk
kurkuma
1 ek
sárga currypaszta
200 ml
víz
330 ml
kókuszkrém
A tálaláshoz
4 adag
párolt rizs
0.5 db
lime
0.5 csokor
koriander

Elkészítés
  1. A spárgás curry elkészítéséhez először meghámozzuk a spárgák alsó kétharmadát és 3-4 cm-es darabokra vágjuk, a kápiát pedig 2-3 cm-es rusztikus darabokra. A vöröshagymát 1 cm-es kockákra aprítjuk, a paradicsomokat pedig felcikkezzük és minden zöldséget félreteszünk. 

  2. Az olajat felhevítjük egy nagyobb serpenyőben, és lepirítjuk benne a vöröshagymát. Mikor a hagyma kapott egy kis színt, rádobjuk a zúzott fokhagymát, a fűszereket és a currypasztát. 1 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a spárgát és a paprikát.

  3. Nagy lángon tovább pirítjuk 1 percig, majd felöntjük a vízzel és sózzuk.

  4. Addig pároljuk, amíg a víz fele el nem fogy a serpenyőből, majd hozzáadjuk a paradicsomot és a kókuszkrémet is.

  5. Közepes lángon tovább főzzük 10 percig. Párolt rizzsel, lime-mal és aprított korianderrel tálaljuk. 

www.streetkitchen.hu

Néha még a megrögzött húsevőknek is jólesik tartani egy-egy húsmentes napot. Ez a curry elég tartalmas és ízes ahhoz, hogy ne hiányozzon belőle a hús!

pictogram

Vega

Ez a spárgás curry tökéletes választás, ha valami gyors, mégis különleges zöldséges fogásra vágysz.

Hozzávalók

4 főre
500 g
zöld spárga
3 db
kápia paprika
(80 g/db)
2 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
3 db
paradicsom
(100 g/db)
4 ek
étolaj
4 gerezd
fokhagyma
1 tk
őrölt római kömény
1 tk
kurkuma
1 ek
sárga currypaszta
200 ml
víz
330 ml
kókuszkrém
A tálaláshoz
4 adag
párolt rizs
0.5 db
lime
0.5 csokor
koriander

Elkészítés

  1. A spárgás curry elkészítéséhez először meghámozzuk a spárgák alsó kétharmadát és 3-4 cm-es darabokra vágjuk, a kápiát pedig 2-3 cm-es rusztikus darabokra. A vöröshagymát 1 cm-es kockákra aprítjuk, a paradicsomokat pedig felcikkezzük és minden zöldséget félreteszünk. 

  2. Az olajat felhevítjük egy nagyobb serpenyőben, és lepirítjuk benne a vöröshagymát. Mikor a hagyma kapott egy kis színt, rádobjuk a zúzott fokhagymát, a fűszereket és a currypasztát. 1 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a spárgát és a paprikát.

  3. Nagy lángon tovább pirítjuk 1 percig, majd felöntjük a vízzel és sózzuk.

  4. Addig pároljuk, amíg a víz fele el nem fogy a serpenyőből, majd hozzáadjuk a paradicsomot és a kókuszkrémet is.

  5. Közepes lángon tovább főzzük 10 percig. Párolt rizzsel, lime-mal és aprított korianderrel tálaljuk. 

Ha tetszett a Spárgás curry receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept