Hirdetés
Karácsonyi menü

Hozzávalók

4
főre
+
4 db pita
1 db nagy padlizsán
olívaolaj
4 db főtt tojás

A hummuszhoz

1 konzerv csicseriborsó
4 - 5 ek olívaolaj
3 ek tahini
só, bors
1 tk római kömény
½ db citrom facsart leve
1 gerezd fokhagyma (kicsi)
50 ml víz

Az arab salátához

1 db kápia paprika
1 db paradicsom
1 db kígyóuborka
2 fej lilahagyma
1 nagy csokor friss petrezselyem
3 ek olívaolaj
½ db citrom facsart leve
só, bors

A savanyított káposztához

0.25 fej lilakáposzta
200 ml almaecet
só, bors
200 ml forralt víz

A csípős szószhoz

150 g natúr joghurt
1 tk csípős paprikakrém
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Sabich, egyenesen Izraelből

Folyamatosan keresem az inspirációt a jobbnál jobb kajákhoz, és mivel nemrég Tel-Avivban voltunk (láttátok már a Felzabáltuk-videót róla?), ott is körbenéztem kicsit. Ott találkoztam ezzel a brutális, ízzel teli vega "szendviccsel", a sabich-hal, amit most meg is mutatok nektek!
Kipróbáltam, jóóó lett!
29
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
4 db pita
1 db nagy padlizsán
olívaolaj
4 db főtt tojás

A hummuszhoz

1 konzerv csicseriborsó
4 - 5 ek olívaolaj
3 ek tahini
só, bors
1 tk római kömény
½ db citrom facsart leve
1 gerezd fokhagyma (kicsi)
50 ml víz

Az arab salátához

1 db kápia paprika
1 db paradicsom
1 db kígyóuborka
2 fej lilahagyma
1 nagy csokor friss petrezselyem
3 ek olívaolaj
½ db citrom facsart leve
só, bors

A savanyított káposztához

0.25 fej lilakáposzta
200 ml almaecet
só, bors
200 ml forralt víz

A csípős szószhoz

150 g natúr joghurt
1 tk csípős paprikakrém
Bevásárlólistához adom

A hummusz hozzávalóit egy aprítógépbe rakjuk és krémesre pürésítjük. Az arab salátához apró kockákra vágjuk a paprikát, paradicsomot, uborkát, lilahagymát és egy keverőtálban összekeverjük az olívaolajjal, citromlével, felaprított petrezselyemmel, sóval borssal. A padlizsánt kb. fél cm vastagra vágjuk, megsózzuk, meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal és lepirítjuk mindkét felét egy grillserpenyőben, majd kiszedjük. A káposztát vékonyan felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk az almaecettel és nyakon öntjük forró vízzel. Addig hagyjuk benne állni, amíg ki nem hűl., majd leszűrjük.

A csípős szószhoz a hozzávalókat elkeverjük egy kis tálban.

Az összeszereléshez egy serpenyőben kevés olajon átpirítjuk a pitákat. Levágjuk a végeit és kezdődhet a megtöltés: 2-3 evőkanál humusz, az arab saliból egy kevés, pár szelet padlizsán, a felszeletelt főtt tojásból pár darab, kevés csípős szósz, savanyított káposzta és ízlés szerint mindegyikből még egy kis adag, amíg csak fér a pitába.

A sabich és a hummusz tálalása

Ha tetszett a sabich receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások