Saláták

5perceslágytojásossaláta

5 perces lágytojásos saláta

Hozzávalók
4 db
tojás
60 g
madársaláta
60 g
rukkola
60 g
salátamix
1 db
paradicsom
(90 g/db)
0.25 db
kígyóuborka
0.25 fej
lila hagyma
(100 g/fej)
1 db
citrom leve
50 ml
olívaolaj
1 tk
porcukor
2 tk
kapribogyó
1 tk
mustár
1 db
szardella
10 g
reszelt parmezán
50 ml
habtejszín

Elkészítés

Az 5 perces lágytojásos saláta elkészítéséhez először a tojásokat bő, sós, lobogó vízben 5 perc alatt lágyra főzzük, kihűtjük és megpucoljuk.

A háromféle salátát egy nagyobb tálba szórjuk több rétegben, a felcikkezett paradicsommal és a csíkokra vágott uborkával együtt. Rászórjuk a vékony félkarikára vágott lila hagymát is, és az egészet ízesítjük fél citrom kifacsart levével. 

Az öntethez 1 db lágytojást egy magas falú edénybe rakunk az olajjal, sóval, porcukorral, kapribogyóval, mustárral, szardellával, parmezánnal, tejszínnel és a másik fél citrom levével együtt. Botmixerrel krémesre turmixoljuk, és nyakon öntjük vele a salátát. 

Rápakoljuk a maradék lágytojásokat, amiket közvetlen fogyasztás előtt meg is vágunk, és megszórjuk kapribogyóval.

5-perces-lagytojasos-salata
5 perces lágytojásos saláta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc

Még több szuper saláta jöhet?

Tojásos tésztasaláta

Céklaslaw

Almás-sokmagvas mángoldsaláta

www.streetkitchen.hu

Van, amikor nincs időm nagyobb ebédet összerakni, ilyenkor általában főtt tojást szoktam készíteni. De nem csak úgy magában! Ez a saláta tökéletes felhasználása egy lágytojásnak.

Hozzávalók

2 főre
4 db
tojás
60 g
madársaláta
60 g
rukkola
60 g
salátamix
1 db
paradicsom
(90 g/db)
0.25 db
kígyóuborka
0.25 fej
lila hagyma
(100 g/fej)
1 db
citrom leve
50 ml
olívaolaj
1 tk
porcukor
2 tk
kapribogyó
1 tk
mustár
1 db
szardella
10 g
reszelt parmezán
50 ml
habtejszín

Az 5 perces lágytojásos saláta elkészítéséhez először a tojásokat bő, sós, lobogó vízben 5 perc alatt lágyra főzzük, kihűtjük és megpucoljuk.

A háromféle salátát egy nagyobb tálba szórjuk több rétegben, a felcikkezett paradicsommal és a csíkokra vágott uborkával együtt. Rászórjuk a vékony félkarikára vágott lila hagymát is, és az egészet ízesítjük fél citrom kifacsart levével. 

Az öntethez 1 db lágytojást egy magas falú edénybe rakunk az olajjal, sóval, porcukorral, kapribogyóval, mustárral, szardellával, parmezánnal, tejszínnel és a másik fél citrom levével együtt. Botmixerrel krémesre turmixoljuk, és nyakon öntjük vele a salátát. 

Rápakoljuk a maradék lágytojásokat, amiket közvetlen fogyasztás előtt meg is vágunk, és megszórjuk kapribogyóval.

5-perces-lagytojasos-salata
5 perces lágytojásos saláta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc

Még több szuper saláta jöhet?

Tojásos tésztasaláta

Céklaslaw

Almás-sokmagvas mángoldsaláta

Ha tetszett a 5 perces lágytojásos saláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept