Hozzávalók
- 200 g mángold
- 1 db alma
- 1 db narancs
- 20 g tökmag
- 20 g napraforgómag
- 30 g fenyőmag
- 80 g dió
- 120 g gorgonzola
- 2 ek olívaolaj
- 1 db citrom leve
- só, bors
Hozzávalók
- 200 g mángold
- 1 db alma
- 1 db narancs
- 20 g tökmag
- 20 g napraforgómag
- 30 g fenyőmag
- 80 g dió
- 120 g gorgonzola
- 2 ek olívaolaj
- 1 db citrom leve
- só, bors
A mángoldsaláta elkészítéséhez először tisztítsuk meg és készítsük elő a saláta lelkét, a mángoldot. Ehhez megmossuk és kivágjuk a mángoldlevelek közepén található szárat. A leveleket felaprítjuk és egy nagy keverőtálba szórjuk. Az almát apró kockákra vágjuk, a narancsot meghámozzuk, kifilézzük, majd szintén apróra vágjuk és hozzáadjuk a mángoldhoz.
Egy száraz serpenyőben lepirítjuk a magvakat, ezután mehetnek a salátaalaphoz. A gorgonzolát is beletépkedjük, majd meglocsoljuk olívaolajjal, frissen facsart citromlével, sózzuk, borsozzuk, végül alaposan elkeverjük és már tálalhatjuk is.
- Elkészítési idő: 15 perc
Ha tetszett a mángoldsaláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
A mángoldsaláta mellé építsetek be az étrendetekbe minél több egészséges kaját, ha sportoltok! Hoztunk néhány szuper finomságot, de a futós kaják rovatunkban rengeteg receptet találtok!
Marhahúsos thai green curry sáfrányos szeklicés jázminrizzsel
Csicseriborsós zöldségfasírt grillen tahinis-joghurtos mártogatóssal