Megúszós sütik

Aleggyorsabbfánk

A leggyorsabb fánk

Hozzávalók
500 g
finomliszt
70 g
kristálycukor
1 csomag
sütőpor
(12 g-os kiszerelés)
280 g
görög joghurt
150 ml
víz
1 db
tojás
1 csipet
bő olaj a sütéshez
A tálaláshoz
330 g
baracklekvár

Elkészítés

A leggyorsabb fánk nem véletlenül kapta ezt a nevet. Mindent összekeverünk, és már süthetjük is! Ehhez először a lisztet egy tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a kristálycukrot, a sütőport, a görög joghurtot, a vizet, a tojást, egy csipet sót és az egészet alaposan összedolgozzuk. Az olajat egy lábasban kb. 170 fokra melegítjük, majd belemártjuk a kanalat, hogy a rátapadt tészta könnyen lecsússzon róla, és a tésztából kb. evőkanálnyi galuskákat szaggatunk az olajba. Oldalanként kb. 1,5 perc alatt aranybarnára sütjük őket. Figyeljünk, mert ha elég hely van a fánkoknak, akkor még a forgatásukkal sem kell bíbelődnünk, ugyanis nem kizárt, hogy maguktól megteszik azt. 

A megsült fánkokat papírtörlőre szedve lecsepegtetjük, és baracklekvárral együtt tálaljuk.

A leggyorsabb fánk
A leggyorsabb fánk (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc

Itt van a fánkszezon, de töredelmesen bevalljuk, mi nem csak a farsangi időszakban szeretjük ezt a bombajó süteményt. Ha ti is úgy vagytok vele, hogy egy adag jó fánk bármikor elfér az asztalon, akkor ezeket a fullos változatokat is lessétek meg:

Svéd fahéjas-cukros fánk

Cartman kedvenc kajája: palacsintatorony fánkkal

A világ legaddiktívabb fehércsokis fánkja

Íme a legmenőbb farsangi fánk, az eclair!

www.streetkitchen.hu

Annyira gyorsan elkészül ez a fánk, hogy némi túlzással, de hosszabb ideig fog tartani megírnom a receptjét, mint magát a fánkot elkészíteni. Szóval ha nem vagy egy nagy konyhatündér, de szeretnéd magadat vagy a családodat meglepni a farsangi időszakban egy jó fánkkal, akkor ezt a receptet neked találtam ki.

Hozzávalók

16 darabhoz
500 g
finomliszt
70 g
kristálycukor
1 csomag
sütőpor
(12 g-os kiszerelés)
280 g
görög joghurt
150 ml
víz
1 db
tojás
1 csipet
bő olaj a sütéshez
A tálaláshoz
330 g
baracklekvár

A leggyorsabb fánk nem véletlenül kapta ezt a nevet. Mindent összekeverünk, és már süthetjük is! Ehhez először a lisztet egy tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a kristálycukrot, a sütőport, a görög joghurtot, a vizet, a tojást, egy csipet sót és az egészet alaposan összedolgozzuk. Az olajat egy lábasban kb. 170 fokra melegítjük, majd belemártjuk a kanalat, hogy a rátapadt tészta könnyen lecsússzon róla, és a tésztából kb. evőkanálnyi galuskákat szaggatunk az olajba. Oldalanként kb. 1,5 perc alatt aranybarnára sütjük őket. Figyeljünk, mert ha elég hely van a fánkoknak, akkor még a forgatásukkal sem kell bíbelődnünk, ugyanis nem kizárt, hogy maguktól megteszik azt. 

A megsült fánkokat papírtörlőre szedve lecsepegtetjük, és baracklekvárral együtt tálaljuk.

A leggyorsabb fánk
A leggyorsabb fánk (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc

Itt van a fánkszezon, de töredelmesen bevalljuk, mi nem csak a farsangi időszakban szeretjük ezt a bombajó süteményt. Ha ti is úgy vagytok vele, hogy egy adag jó fánk bármikor elfér az asztalon, akkor ezeket a fullos változatokat is lessétek meg:

Svéd fahéjas-cukros fánk

Cartman kedvenc kajája: palacsintatorony fánkkal

A világ legaddiktívabb fehércsokis fánkja

Íme a legmenőbb farsangi fánk, az eclair!

Ha tetszett a leggyorsabb fánk receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept