Hirdetés
Karácsonyi menü

Íme a legmenőbb farsangi fánk, az eclair!

Hozzávalók

A tésztához

12 ½ dkg liszt
2 dl tej
½ dl víz
5 ek vaj
1 tk cukor
1/2 tk só
4 db tojás

A krémhez

3 ½ dl tej
1 ½ dl tejszín
7 ½ dkg cukor
1 db tojás
3 db tojássárgája
4 dkg kukoricaliszt
12 dkg csokoládé

A mázhoz

1 dl tejszín
10 dkg csokoládé
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Íme a legmenőbb farsangi fánk, az eclair!

Az eclair fánk a francia cukrászat egy nagy klasszikusa, de kivételesen nem a nehezen elkészíthető fajtából. Rengeteg féleképpen készítik, megtalálható mindenféle íz- és színvariációban, állítólag még a macaront is le fogja körözni cukiságban. Amíg ez kiderül, készítsétek el az igazán dekadens csokis változatot, majd kezdődhet a kísérletezés a többivel is!
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

A tésztához

12 ½ dkg liszt
2 dl tej
½ dl víz
5 ek vaj
1 tk cukor
1/2 tk só
4 db tojás

A krémhez

3 ½ dl tej
1 ½ dl tejszín
7 ½ dkg cukor
1 db tojás
3 db tojássárgája
4 dkg kukoricaliszt
12 dkg csokoládé

A mázhoz

1 dl tejszín
10 dkg csokoládé
Bevásárlólistához adom

A sütőt 200 fokra előmelegítjük.

A tejet, vizet, vajat, cukrot és sót közepes lábosba tesszük. Felforraljuk. Lehúzzuk a túűzről, belekeverjük a lisztet. Visszatesszük a tűzre és közepesen magas láng felett folyamatosan kevergetjük, amíg elválik a lábos oldalától és vékony filmréteggel vonja be – kb. 2-3 perc.

Áttesszük a tésztát robotgépbe, kicsit lehűtjük és egyenként beledolgozzuk a tojásokat. Nyomózsákba  tesszük és egy sütőpapírral leterített sütőlapra kb 10 cm-es rudacskákat  nyomunk a tésztából. Az előmelegített sütőbe tesszük. 15 perc sütés után a sütőt visszavesszük 160 fokosra és további 20 percig szikkasztjuk a tésztát. A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni.

A krémhez egy közepes lábosban felmelegítjük a tejet és a tejszínt. A tojássárgáját és a tojást kikeverjük a cukorral, majd három lépésben hozzákeverjük a kukoricalisztet.

A forrásban levő tejből egy merőkanálnyit a tojásos keverékhez adjuk, elkeverjük, majd az egészet a lábosba öntjük és közepes lángon, folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. Még lelegen belekeverjük a csokoládét és addig kevergetjük, amíg teljesen folovad. Ezután a krémet lehűtjük.

A mázhoz felforralunk 1 dl tejszínt és ráöntjük 10 dkg apróra vágott csokoládéra. Fényesre keverjük.

Összeállítjuk az eclaireket: egy fánkot óvatosan kettévágunk, megtöltjük kb 3 teáskanálnyi krémmel, rátesszük a fánk tetejét és a csokimázba mártjuk.

Próbáljátok ki ezt a szuperfinom és nagyon egyszerű sütit, és persze ne felejtsetek el lájkolni minket a Facebookon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások